“Musikhuset har rigtigt mange fine gratis arrangementer, som folk ikke kender til, og det skal vi have lavet om på,” siger husets nye chef, Jan Christensen.

“Musikhuset har rigtigt mange fine gratis arrangementer, som folk ikke kender til, og det skal vi have lavet om på,” siger husets nye chef, Jan Christensen.

Fra AGF til Musikhuset:

Jan Christensen står igen til regnskab for hele byen

Eks-AGF-direktør overtager en ny udsat post i byen som leder af Musikhuset

Af
Louise Nyvang Burmeister

Tabte AGF kampe, kom kritikken prompte. Er lyden i Store Sal dårlig, venter gæsterne for længe på maden i cafeen eller er opera-stjernerne for få, så forventer Jan Christensen fremover, at kritikken mindst lige så hurtigt lander på hans bord.
Den tidligere direktør i Aarhus Elite A/S overtager fra 1. januar roret i Musikhuset Aarhus.
Den 50-årige erhvervsleder lever fint med de kontante reaktioner, som han forventer, at Musikhuset også vækker.
"I AGF var det udfordrende at drive en virksomhed, som rigtigt mange mennesker er passionerede om og give folk nogle oplevelser. På samme måde er Musikhuset et sted, som mange har stærke holdninger til. Nu lytter jeg først til medarbejdere og interessenter, og derefter danner jeg mig mine egne stærke holdninger," siger Jan Christensen, der har været rundt i huset og hilse på sine kommende medarbejdere, men formelt tiltræder han først i januar.
Inden da skal den kommende direktør på en treugers ferie til den Dominikanske Republik i det Caribiske Hav, hvor han skal windsurfe og køre på mountainbike.
"Det er dels for at holde ferie, gøre nogle ting jeg ellers ikke har haft tid, og dels for ikke at blande mig i noget før tid," siger aarhusianeren, der også til daglig prioriterer sporten højt.
"Jeg har lært, at det er en god måde at koble af på," siger cyklisten/ maratonløberen/ kajakroeren/ surferen og tilføjer:
"Det giver mig ny energi og er et frirum for mig."
Af samme grund bliver han boende i nabokommunen.
"Jeg er glad for at bo i Skanderborg, hvor jeg kommer lidt væk. I de her stillinger skal man kunne lade energi," siger han og tager en slurk af sin espresso i Musikhusets café.

Fra Lystrup til Casablanca

Indtil han var 28 år boede han ellers i Aarhus.
Opvokset i Lystrup, gået på gymnasium i Risskov, spillet ungdomsfodbold i AGF og uddannet fra Handelshøjskolen.
"I min studietid arbejdede jeg både i Klubben på Handelshøjskolen og på Café Casablanca. Jeg var meget glad for at bo i byen som studerende," siger Jan Christensen.
Først da AGF ringede i 2009, fik han igen arbejdsplads i hjembyen.
"Jeg så det som en mulighed for at kombinere sport og oplevelser. Jeg har aldrig gjort i karriereplanlægning. Jeg tager muligheden, når jeg synes, det er rigtigt," siger erhvervsmanden, der tidligere har haft lederstillinger i Oticon, Radiometer og Sonion Horsens.
At han ikke er uddannet på universitetet inden for kunst og kultur, ser han ikke som en ulempe:
"Medarbejderne i huset har spidskompetencerne. Jeg kan forhåbentlig være den gode leder."
Han ser frem til endnu et job i mediernes søgelys, og i folkets interesse:
"For mig er det et privilegium at arbejde i et hus, som berører en masse mennesker. Der er kontakt afregning, og du står til regnskab for hele byen. Andre er mere forfængelige, men jeg er ikke så sårbar. Man får det råt for usødet, og det, synes jeg, er fedt. Mit håb er nu at gøre Musikhuset til et sted, hvor endnu flere folk får endnu flere oplevelser."

null

Publiceret 02 December 2014 16:00