Salling Fonden har doneret næsten 37 millioner kroner til den internationale skole AAGE. Arkivfoto

Salling Fonden har doneret næsten 37 millioner kroner til den internationale skole AAGE. Arkivfoto

Donation:

AAGE vælter sig i millioner

Aarhus’ internationale skole har fået næsten 37 millioner kroner

Af
Camilla Olesen

Stor glæde.
Det er vist de ord, der bedst beskriver den reaktion, der var på Aarhus Academy for Global Education (AAGE) i Højbjerg og Aarhus C, da det stod klart, at skolen har modtaget 36,9 millioner kroner fra Salling Fonden.
Det er planen, at de mange millioner skal bruges til at udvide skolen, som i dag ligger på to matrikler nemlig på Bushøjvænget i Højbjerg og på Dalgas Avenue i Aarhus C.
“Vi trækker lige vejret, og ser hvad vi har af muligheder. De skal bruges fornuftigt til udvikling og udvidelse af skolen,” siger Mette Skautrup, projektleder på AAGE.
Det er vigtigt for skolen, at det er den helt rigtige løsning, der bliver fundet.

Stor elevfremgang

Siden AAGE fik placering i midtbyen, har den oplevet en stor stigning i elevtallet, fortæller bestyrelsesformand Christian Schacht-Magnussen.
“Det er et stort ønske fra bestyrelsens side, at skolen kommer til at ligge centralt i Aarhus. Siden vi flyttede til midtbyen har vi fået mange flere elever, og jeg er sikker på, at placeringen er en væsentlig faktor,” siger han og pointerer, at der bliver kigget på flere forskellige muligheder.
“I starten af 2015 regner vi med at melde ud, hvad vores langsigtede planer er. Vi har en formodning om, at vi i 2017-2018 har en ny, moderne og tidssvarende skole, der kan rumme op til 500 elever,” siger Christian Schacht-Magnussen.
Meget tyder også på, at det bliver nødvendigt med større lokaler, for ved skolestart i år var der 154 elever på AAGE i alderen 3-16 år, nu er der 170 elever, og man forventer, at det tal hedder 200, når vi kommer på den anden side af nytår.

Et stort skulderklap.

Bestyrelsesformand Christian Schacht-Magnussen er som resten af AAGE begejstret for de mange penge.
“Det er et stort skulderklap, og pengene kan være med til at realisere første etape af vores planer, som handler om at finde et sted at være,” siger bestyrelsesformanden og fortsætter:
“Det er en god sag Salling Fonden har støttet, da det er alle i Aarhus, der kan få glæde af det, da vi har elever fra hele byen.”

Publiceret 20 November 2014 12:00