Andreas Bo optræder med sit show ’Original’ i Musikhuset 21. og 22. november i Store Sal.

Andreas Bo optræder med sit show ’Original’ i Musikhuset 21. og 22. november i Store Sal.

Andreas Bo:

“Alle mine veje fører åbenbart til Aarhus”

Komikeren Andreas Bo er på turné med sit nye show, og Lokalavisen har fået en snak med ham om verdens midtpunkt, Aarhus

Af
Jannik Schiermer Poulsen

Imitationens mester er på turné, og Aarhus slipper ikke for manden med gummiansigtet.
Det har Aarhus i øvrigt aldrig gjort, for efter Andreas Bos eget udsagn fører alle veje til Aarhus.
Lokalavisen har fået en snak med manden, der kan parodiere alt og alle.
Udgangspunktet er naturligvis Aarhus.

Boede til leje i Risskov

Du har boet i Aarhus i firserne for at forsøge dig som rockstjerne. Kan du fortælle lidt mere om det?
“Alt kom jo fra Aarhus dengang. Thomas Helmig, Gnags og Lis Sørensen. Der skulle jeg selvfølgelig op og være med. Jeg var i Stakladen og høre OneTwo, og på Vestergade 58 for at høre CV Jørgensen. Jeg boede til leje på et værelse i Risskov i et halvt år, mens jeg arbejdede på et autolager. Men så tog jeg hjem, og det var en fejl. Heldigvis er jeg kommet meget i Aarhus siden. Især i miljøet omkring studenterrevyen.”
Hvordan har dit forhold været til Aarhus, siden du flyttede fra byen?
“Jeg har et rigtig godt forhold til Aarhus, og jeg har spillet meget teater her i byen. Alle mine veje fører åbenbart til Aarhus. Jeg gik ned af Vestergade i dag, og det er fandeme en fed by at være i.”

“Alle ser det samme”

Hvordan er det at optræde i Aarhus?
Jeg har altid haft stor glæde ved at optræde i Aarhus. Jeg spillede meget på Entréscenen i Grønnegade i gamle dage, og der er nogle virkelig fantastiske steder i byen. Men i virkeligheden er der ikke den store forskel på hovedstad og provins længere, for alle ser alligevel det samme. Men aarhusianerne er lattermilde og fremme i skoene. Og så kan jeg fylde Musikhuset i Aarhus, hvilket er helt fantastisk.”
Hvilke aarhusianere er gode at parodiere?
“Jeg parodierer jo Steffen Brandt i mit nye show. [Fenn å Jaa'gob] (Finn og Jacob, red.) får da også en tur nogle gange. Og så naturligvis Thomas Helmig. “

Lattermild, ikke latterlig

Imitationer egner sig desværre ikke så godt til avisen, så vi haster videre. Hvad er der ved aarhusiansk, der gør, at den altid fremstilles lidt latterlig i TV?
“Aarhusiansk er ikke latterlig, men lattermild. Det samme gælder 'Oensiaansk' (odenseansk, red.). Det er fedt at få ros og glæde på de tykke dialekter. Det er langt sjovere end at få pæne ord med på vejen på ærkekøbenhavnsk. Jeg har lige gennemført et interview på klingende aarhusiansk, og det var kun kærligt ment.”
Har du noget, du gerne vil fortælle dit aarhusianske publikum?
“ Ja! Lad os ha' en fest. Det er et godt show, og det er blevet endnu bedre end det sidste. Og det sidste show var altså ikke dårligt! Der er videoscreens, musik og nøgne mænd. De fleste nøgne mænd bliver desværre spillet af undertegnede.”

Publiceret 13 November 2014 12:00