De tre ultraløbere foran ’KUUL Stuen’: Henrik Schriver fra Højbjerg, Gert Hougaard fra Tilst og Jan Tagesen fra Højbjerg.

De tre ultraløbere foran ’KUUL Stuen’: Henrik Schriver fra Højbjerg, Gert Hougaard fra Tilst og Jan Tagesen fra Højbjerg.

Ultraløbere åbner legestue i Skejby

’KUUL Stuen’ er seneste donation fra tre lokale ultraløbere

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

De tre lokale ultraløbere fra Kuul, hvis formål er at støtte hjertebørn på Skejby Sygehus har nu indrettet en opholdsstue. Det er opholdsstuen på afdeling A40, kaldet 'KUUL Stuen', er indrettet, så den fanger både små børn og unge mennesker.
Med illustrationer som en købmandsbutik, hvor der er kurve med frugter og legetøj, hvor de mindre børn kan lege butik.
Derudover er der en ungdomsvæg med bøger samt et underholdningscenter med TV, film og spillemaskine. Der er også en væg med historien om KUUL, deres idé og deres træningsfilosofi.
“Formålet med KUUL Stuen er at skabe et frirum for de indlagte børn og deres familier. En procent af alle børn fødes med en hjertefejl, hvor en stor del konstateres relativ kort tid efter fødslen,” fortæller KUUL-formand Henrik Schriver, der selv været indlagt som forældre til et nyfødt hjertebarn.

Inspiration til leg

“Idéen med at indrette en butik er at give inspiration til leg og skabe rammer, der kan flytte tankerne væk fra sygdom. De mange illustrationer her på stuen gør det muligt at flytte tankerne væk fra den bekymring, der fylder meget under indlæggelserne. Samtidig vil vi gerne fortælle KUULs historie og vise, at der faktisk er nogen, der tænker på dem og arbejder for at forbedre deres rammer,” fastslår Schriver, som dannede foreningen tilbage i 2006.

Stort løb i december

Sammen med Jan Tagesen fra Højbjerg og Gert Hougaard fra Tilst danner de den løbende ultraløber-trio, hvis næste store løb er det traditionsrige KUUL-løb 14. december.
Her løbes der 100 kilometer rundt om Brabrand Søen og sluttes af ude på Aarhus Univerisitetshospital ude i Skejby. Og alle er hjertens velkomne til at løbe med. Også hvis man kun kan løbe de sidste fem kilometer ud til Skejby.
“Her vil vi ligesom de andre år aflevere en stor pose penge, der går til videreuddannelse af sygeplejeskerne på hjerteafdelingen og til det vil kalder et KUUL-ophold til forældre og børn,” siger han.

KUUL

KUUL kalder sig selv for verdens mindste velgørenhedsforening bestående af tre ultraløbere, der løber for hjertebørn i Danmark. De har gennem deres sport indsamlet over 1.150.000 kroner.

De tre løbere har i alt tilbagelagt 260.000 kilometer blandt andet fordelt over 302 maratonløb og 134 ultraløb(løb over 100 kilometer), hvilket svarer til at rundt om jorden 6,5 gange.

Publiceret 09 November 2014 07:00