Det er i det her område, projektet på Oddervej skal være. Arkivfoto

Det er i det her område, projektet på Oddervej skal være. Arkivfoto

Omdiskuteret projekt:

Remien gentænker planerne om Højbjerg Bibliotek

En placering af Højbjerg Bibliotek og Borgerservice er stadig i spil på Oddervej

Af
Camilla Olesen

Sidste år fik han mange kritiske kommentarer for sit projekt omkring Højbjerg Bibliotek og Borgerservice i et projekt på Heidesvej ved Oddervej. Direktør for Remien Ejendomme, Claes Remien har lyttet til kritikken og er klar med et nyt projekt.
“Vi har vasket tavlen helt ren og fået Gjøde og Povlsgaard som nye arkitekter. Vi har forsøgt at imødekomme så meget som overhovedet muligt, og nu bliver det i stedet hovedsageligt til et boligprojekt,” siger Claes Remien.
Det betyder, at der skal være bibliotek og borgerservice, supermarked og andre småbutikker i stueplan, og så skal der være lejligheder ovenpå. Man kommer til at kunne køre direkte ind til byggeriet, så parkeringen er koncentreret ud mod Oddervej. Tankstationen og fastfood er også droppet i det nye projekt. På Heidesvej er bygningerne trukket ind på grunden, så den store blodbøg på grunden bevares, og samtidig bliver der plads til kunstnerne bagest på grunden på en ny kunstnerplads.
“Der er intet negativt i det her projekt. Det, der bærer det her projekt, er, at det ligger placeret på Oddervej, som er hovedfærdselsåre og et sted, hvor mange færdes i forvejen,” siger Claes Remien.

Et godt projekt

Formanden for Kulturudvalget i Aarhus Kommune, Steen B. Andersen (S) synes, det er et godt projekt, der er kommet frem.
“Jeg er begejstret for både det her projekt og det i Lyseng. Claes Remien har lyttet til borgernes indsigelser fra sidste år,” siger han og fortsætter:
“Det negative ved Oddervej er, at området er stærkt trafikeret i forvejen - også selv om man i projektet har forsøgt at tage højde for det. Derudover er der langt fra folk i Rundhøj og Lyseng til Oddervej, og skolerne er også langt væk, og de bruger også biblioteket.”
Claes Remien mener ikke, at trafikken bliver et problem:
“Den bliver ikke øget, da folk færdes på Oddervej i forvejen, og samtidig kommer der kun én indkørsel til området i stedet for tre.”
En der ikke er begejstret for projektet er byrådspolitiker Theresa Blegvad (V), der sidder i Kulturudvalget.
“Jeg synes ikke, projektet på Oddervej er tænkt ordentligt igennem. Det er arrogant, hvis kommunen vælger den placering, der har været så megen kritik af. Til gengæld er jeg forelsket i Lyseng-projektet. Her er borgernes behov tænkt ind, det er tæt på idrætsfaciliteter, og skolerne er tæt på, hvilket de ikke er på Oddervej,” siger hun.

null

Publiceret 06 November 2014 12:00