Sådan her kunne Højbjerg Bibliotek og Borgerservice komme til at se ud, hvis det bliver placeret ved Lyseng Idrætscenter.

Sådan her kunne Højbjerg Bibliotek og Borgerservice komme til at se ud, hvis det bliver placeret ved Lyseng Idrætscenter.

Debat:

Nyt forslag til placering af Højbjerg Bibliotek

Fonden Lyseng Idrætscenter har præsenteret et nyt forslag til, hvor Højbjerg Bibliotek i fremtiden skal ligge

Af
Camilla Olesen

Nu melder Fonden Lyseng Idrætscenter sig på banen, når det handler om placeringen af Højbjerg Bibliotek og Borgerservice. Formand for Fonden Lyseng Idrætscenter, Hans Skou, står i spidsen for planerne om at placere Højbjerg Bibliotek i forbindelse med Lyseng Idrætscenter.
Tanken er, at det skal ligge på det grønne areal bag ved svømmehallen op mod Saralyst Allé, og at der skal etableres en tilkørsel ved Saralyst Allé, så borgerne nemt kan komme til stedet. Foruden biblioteket og borgerservice er det også en forhåbning, at idrætsfaciliteterne kan udbygges, men det er først i anden omgang.
“Vi har arbejdet på en helhedsplan for området henover sommeren. Det kommer til at give lokalområdet en god synergi, da fritidsaktiviteter, viden og kultur bliver samlet ét sted,” siger Hans Skou, der er medlem af Aarhus Byråd for Venstre, men er inhabil i den her sag og derfor ikke er med i beslutningsprocessen.
Sidste år var der megen snak om en placering af Højbjerg Bibliotek ved Heidesvej, der er en sidevej til Oddervej. Det projekt er stadig i spil - dog i en anden form - men flere aktører mener, at det giver mere mening at placere bibliotek og borgerservice i Lyseng fremfor ved Oddervej.
“Det er en god idé at placere det i Lyseng. Det kommer til at samle en masse muligheder for borgerne. Der er ingen tvivl om, at vi i fællesrådet peger på Lyseng-projektet, da der her er klart flest synergier for borgerne,” siger fungerende formand for Holme-Højbjerg-Skåde Fællesråd, Jens Maibom Pedersen og fortsætter:
“Samtidig er det nemt at komme til, og projektet på Oddervej var meget upopulært blandt folk sidste år. Vi har indtil videre ikke hørt negative bemærkninger omkring Lyseng.”

Hvad med økonomien?

Højbjerg-borger Metin Aydin er med i arbejdsgruppen for Lyseng, og han mener, at det også vil give en økonomisk fordel, hvis biblioteket og borgerservice blev placeret i Lyseng.
“Der vil cirka være en besparelse på fire-fem procent i forhold til projektet på Oddervej,” siger han og påpeger, at ved at lave en tilkørsel til Saralyst Allé bliver Hjulbjergvej ikke belastet af trafikken.
Formanden for Kulturudvalget i Aarhus Kommune, Steen B. Andersen (S) er begejstret for projektet ved Lyseng:
“Det er flot stykke arbejde, men der er to betænkeligheder: Det skal jo være et omegnsbibliotek, og ved at ligge det i Lyseng er det ikke ligeså synligt som på Oddervej, og samtidig er der ikke en investor på projektet,” siger han og pointerer, at Socialdemokraterne endnu ikke har besluttet, hvilket projekt de peger på.
I forhold til økonomien regner man med, at det kommer til at koste omkring 7,5 millioner kroner, hvis ikke der kommer en ekstern investor.
Hans Skou oplyser, at hvis alt går fuldstændig efter planen, så kan projektet stå klar om to-tre år.

null

Publiceret 06 November 2014 09:00