Cirkus Tværs har eksisteret siden 1986 og er et gratis tilbud til alle børn og unge, som kan komme ind fra gaden og lære at lave cirkus.

Cirkus Tværs har eksisteret siden 1986 og er et gratis tilbud til alle børn og unge, som kan komme ind fra gaden og lære at lave cirkus.

Brand i Cirkus Tværs:

“Nu ser vi fremad”

I sidste uge brændte det i Cirkus Tværs i Brabrand, men det stopper ikke cirkusset. Det fortsætter inde hos naboen

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Allerede to dage efter en brand i sidste uge raserede Cirkus Tværs i Gellerup, var cirkus-folkene i gang igen. De er rykket ind til naboen i A-Toget (det gamle Gellerupscenen red.), hvor de i forvejen opbevarer cirka en tredjedel af deres ting.
“Gudsketakoglov for A-Toget. Nu skal vi i gang med noget, der ligner en helt almindelig hverdag. En del af mig har da lyst til at sætte mig ned i et hjørne og tude, men vi kan ikke bruge den negative energi til noget. Vi skal i gang med at skabe god stemning, som er det, vi er gode til,” fortæller Trille Lucassen, der er cirkusdirektør i Cirkus Tværs.
Det var natten til i 21. oktober, der opstod brand i cirkusset på Gudrundsvej i Brabrand.
Brandvæsnet fik ved slukningsarbejdet hurtigt kontrol over ilden, og der var ikke fare for spredning til de omkringliggende bygninger.
“Der har været ild i en madras og to andre steder. Det er ikke naturligt, så derfor tror vi, at branden er påsat,” fortæller Vagn Martinussen, politikommissær hos Østjyllands Politi.
Der er sket megen røgskade, og nu skal de brandtekniske undersøgelser vise, hvad der præcist er sket på stedet.

Fokus på fremtiden

At branden skulle være påsat, gør Trille Lucassen utrolig ked af det - Cirkus Tværs har ingen uvenner, fortæller hun. Hvem der skulle have tændt ilden, ved hun derfor ikke, og det vil hun heller ikke tænke på.
“Jeg kan godt mærke, at alle tænker: Hvem kan det være? Men den vej skal vi slet ikke ud ad. Det bliver man kun sindssyg af at tænke på. Fokus skal væk fra branden og over på fremtiden. Man kan vel sige, at vi nu skal stå vores manddomsprøve i forhold til at skabe god stemning,” siger hun.

En utrolig tomhed

Da Trille Lucassen fik opringningen om, at Cirkus Tværs stod i flammer, blev det hele helt uvirkeligt for hende.
“Jeg kørte derud, men måtte ikke komme ind. Jeg tror aldrig, at jeg har oplevet sådan en tomhed. Det var som om, der foregik en hel masse inde i mig, men så alligevel ingenting,” siger hun.
Hun fortæller, at cirkussets forsikringsselskab er kontaktet, men derudover har hun ikke overblik over fremtiden for Cirkus Tværs - ikke andet end at cirkusset altså fortsætter med de ting, som de kan, inde hos naboen indtil videre.

null

Publiceret 30 October 2014 12:00