Ejendomsmægler Bjarke Ankjær med grunden til de nye huse i baggrunden.

Ejendomsmægler Bjarke Ankjær med grunden til de nye huse i baggrunden.

Nye huse popper op i Mårslet

Mere end 80 nye huse er på vej på Obstrupparken mellem Mårslet og Tranbjerg, og salget er allerede i gang

Af
Camilla Olesen

Hos Nybolig er man lige nu i gang med at sælge nogle af de mere end 80 huse, der skyder op på Obstrupparken, der ligger mellem Mårslet og Tranbjerg.
Ifølge ejendomsmægler ved Nybolig, Bjarke Ankjær går salget af de nye huse strålende.
Nybolig står for salget af de 11 af husene, mens de lokale bondemænd står for at sælge grundene, hvor planen er, at der skal opføres parcelhuse.
“I første etape er der udbudt seks huse, og de er allerede solgt. Der har været run på, og vi har faktisk også allerede solgt den ene endebolig i etape to,” fortæller Bjarke Ankjær.
Husene får udsigt ud over to nye regnvandsbassiner, der er lavet, men når man kigger på dem, fremstår de som to små søer.

Succes i Tranbjerg

Nybolig har haft succes med lignende rækkehuse på Trankærmosevej i Tranbjerg. Det er med inspiration derfra, at husene nu bliver opført på Obstrupparken.
“Efterspørgslen har været meget stor. Køberne vil gerne have energirigtige og vedligeholdelsesfrie boliger. Sydbyen er et attraktivt område, og den slags byggeri findes ikke rigtig andre steder. Jo, måske i Skødstrup, hvor der er noget, der ligner en del,” siger Bjarke Ankjær, som fortæller, at der er indflytning i de nye huse 1. marts næste år.
Men hvorfor er de nye boliger så attraktive?
“Der er ingen spildplads, og det kan køberne godt lide. Derudover er der en god lokalplan for området med masser af grønne områder, og samtidig er Mårslet et attraktivt sted at bo,” mener Bjarke Ankjær.
For selv om boligerne måske i manges optik ligger noget tættere på Tranbjerg, så hører Obstrupparken altså under Mårslet, men beliggenheden kan gøre, at der er mange, der vil vælge Tranbjergskolen, når ungerne skal i skole, og hvordan ser den situation ud?
“Der er jo frit skolevalg, men det ville være en god idé, hvis vi politikere tænkte en mere fleksibel løsning ind, så man for eksempel kunne forestille sig, at forældre selv kan vælge, om børnene skal gå på Mårslet Skole eller Tranbjergskolen,” siger Camilla Fabricius (S), formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune.

Sådan ser husene ud i Tranbjerg. Det er med inspiration i dem, der bliver bygget på Obstrupparken i Mårslet.

Sådan ser husene ud i Tranbjerg. Det er med inspiration i dem, der bliver bygget på Obstrupparken i Mårslet.

Styr på tallene

Et er, at der måske skal være mere fleksible valg omkring skolen, men er området overhovedet klar til så mange nye mennesker?
“Vi udstykker ikke grunde i Aarhus Kommune, med mindre vi sikrer, at der er kapacitet til det i området, når det drejer sig om institutioner og skoler. Det er få sager, hvor koordineringen ikke er lykkedes helt - for eksempel i Skødstrup, men i Børn og Unge er vi hele tiden opmærksomme på udviklingen i børnetallet,” siger rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek (V).
De nye rækkehuse i Mårslet koster 2.450.000-2.500.000 kroner. Der er indflytning til maj næste år i anden etape.

Publiceret 23 October 2014 17:00