NorthSide vinder international miljøpris

Prisen 'A Greener Festival Award' uddeles til miljøbevidste festivaler og er i år for første gang nogensinde gået til en dansk festival

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

NorthSide er en blandt tolv festivaler, der i denne uge har vundet en 'A Greener Festival Award sammen med anmærkningen Highly Commended. Prisen gives til "miljøbevidste festivaler, som har taget væsentlige skridt til at reducere spild, reducere deres udslip af drivhusgasser og engagere sig med publikum". Øvrige vindere inkluderer amerikanske Bonnaroo og Malmøfestivalen.
Det er første gang nogensinde, at en dansk festival modtager den prestigefyldte pris, og i en pressemeddelelse udsendt af organisationen 'A Greener Festival' hyldes NorthSide for at have promoveret fællestransport samt for via Caminoen og BikeSide at have leveret gode kår for cyklister og fodgængere.
Om prisen siger bæredygtighedsansvarlig hos NorthSide, Anne Jensen i en pressemeddelelse:
"Jeg er glad og meget stolt over, at vi har vundet denne pris. Vi har siden begyndelsen haft en ambition om at tænke bæredygtighed og miljøhensyn ind i vores festivalproduktion, og særligt de seneste tre år er vi kommet rigtig langt. I år lykkedes det os for eksempel at kunne tilbyde et udvalg af mad- og drikkevarer, der sammenlagt var 70 procent økologisk samtidig med, at vi affaldssorterede 50 procent af alt affald. Men vores ambitioner stopper ikke her, og vi vil fortsætte arbejdet med at gøre NorthSide endnu grønnere til næste år."
Også hos NorthSides bæredygtighedspartner, WorldPerfect, er man glade for prisen:
"Som bæredygtighedspartner er vi meget stolte over, at NorthSide modtager denne pris. Vi har sammen med publikum ændret ved et tankesæt, og det kan vi godt klappe os selv og hinanden lidt på skulderen for. Det handler overordnet om bæredygtig innovation i samspil mellem leverandører, festival og publikum, og her har vi kun set begyndelsen, siger partner i WorldPerfect, Søren Stochholm, i en pressemeddelelse. 
 

null

Publiceret 22 October 2014 13:00