Yakov Munkebo fra Viby glæder sig over udsigten til, at krigveteraner får muligheder for at komme i fleksjob. Arkivfoto

Yakov Munkebo fra Viby glæder sig over udsigten til, at krigveteraner får muligheder for at komme i fleksjob. Arkivfoto

Veteran:

”Fleksjob er et holdepunkt”

Yakov Munkebo er begejstret for, at der kommer fokus på at give krigsveteraner fleksjob

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

“Det er super super fedt, hvis der er brug for nogle af de forcer, vi har. Der er selvfølgelig forskel på os veteraner, men det er vigtigt at få et holdepunkt, når man kommer hjem, og det er jeg sikker på, at et fleksjob vil kunne give. Det er så vigtigt at have noget at stå op til om morgenen, for det giver en følelse af anerkendelse, og at man kan bruges til noget.”
Sådan siger Yakov Munkebo fra Viby. Han har været på udsendt på seks missioner som fredsbevarende soldat og kan om nogen tale med om vanskelighederne ved at vende hjem til en normal tilværelse i Danmark.

Tomrum kan undgås

“Der kommer et tomrum, når man er vender hjem som soldat, Og det er vigtigt, at man ikke bliver efterladt i dét tomrum,“ fastslår Munkebo, der stadig kæmper med posttraumatisk stress, senest fra Afghanistan.
For Yakov Munkebo bliver et fleksjob ikke aktuelt lige foreløbig, eftersom han er erklæret 85 procent uarbejdsdygtig, men han mener bestemt, at det ville være en god mulighed for andre veteraner:
“Jeg har mødt mange veteraner, der er glade for den her mulighed. Jeg er sikker på, at der er mange veteraner, som gerne vil i job, hvor der er en fleksibilitet og hvor man kan gå hjem, hvis man har et 'svagt' øjeblik,” siger Munkebo, som er sætter stor pris på forsvarsminsterens arbejde:
“Nicolai Wammen skal have en stor cadeau. Jeg synes, det er suverænt, at han er med til at sørge for, at der kommer et veteranhjem her til byen og så have fokus på at få veteraner i fleksjob. Det kommer til at dække nogle store huller i Østjylland,” siger krigeveteranen, som gerne vil hjælpe med etableringen af veteranhjemmet, når den tid kommer.

Publiceret 08 October 2014 17:00