Opstarten af friskolen er afhængig af, at mange tilkendegiver, de gerne vil have børn på skolen, fortæller Merete Bech.

Opstarten af friskolen er afhængig af, at mange tilkendegiver, de gerne vil have børn på skolen, fortæller Merete Bech.

Ny friskole:

Målet er 65 elever næste år

’Friskolen for børn’ tror på, at skolen kan starte op i efteråret 2015

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

10 børn er allerede nu skrevet op til Friskolen for børn samt den børnehave, som kommer til at ligge ved skolen.
Målet er 65 elever i 0.-4.-klasses alderen og 15 børn i børnehaven. Det tror idékvinden til friskolen er realistisk at nå i forhold til at åbne op til næste skoleår.
Vejen er fortsat lang for at nå i mål, men der er dog sket en del, siden Lokalavisen Aarhus sidst var på besøg i april.
“Først og fremmest har vi fået etableret en god, solid arbejdsgruppe på 10-15 personer. Det betyder virkelig meget, at vi nu er flere til at deles om opgaverne og til at tage ansvar,” fortæller Merete Moth Bech fra Kasted, som er idékvinde til den nye skole.
Desuden er det lykkedes at rejse de 20.000 kroner, som man skal stille i garanti til staten, når man melder, at man starter en skole op, så man kan få statstilskud.
Staten ved nu altså også, at Friskolen for børn snart skydes i gang.
“Det, at der er en deadline, gør jo, at der er noget, som skal nås, og det gør j, at vi får gjort tingene. Og optimismen er der - vi tror på, at vi når det,” smiler Merete Moth Bech.

Jagter egnede boliger

Da Lokalavisen Aarhus sidst var på besøg, var det tanken, at skolen skulle ligge mellem Tilst og Skejby. Det er nu ikke tilfældet længere. Skolen skal dog helst ligge i en radius af tre kilometer til Tilst.
“Vi er på jagt efter egnede bygninger. Lige nu har vi kig på en konkret bygning i True. Vi har spurgt kommunen, om vi må bruge den til at lave skole i, og det venter vi på svar fra nu. Vi leder efter et sted, hvor der er god plads til skolens landbrugsdel og et sted, som har en god atmosfære og føles som et hjem,” siger Merete Moth Bech, som også kan fortælle, at adskillige samarbejdspartnere er på plads.

Hør mere om den nye skole

På den nye skole skal alle elever være i bevægelse en time hver morgen. Desuden kommer der fællesspisning af økologisk mad - blandt andet grøntsager, som eleverne selv er med til at dyrke på skolens egen jord. Endelig får skolen tilknyttet forskellige værksteder, som skal bruges i undervisningen. Det hænger sammen med, at undervisningen på skolen ikke skal være stillesiddende. Tanken er, at eleverne har et skema som en fast ramme, men inden for den ramme forandrer tingene sig.
Er du interesseret i at høre mere om den nye friskole, så mød op på Tilst Sognegård 27. september klokken 10-15, hvor du kan opleve lidt af det, skolen kommer til at stå for og stille masser af spørgsmål.

Publiceret 27 September 2014 12:00