Helge Vammen og Sofie Kruuse kan ses i ’Vild med dans’ på fredag. Foto: Michael Langhoff/TV 2

Helge Vammen og Sofie Kruuse kan ses i ’Vild med dans’ på fredag. Foto: Michael Langhoff/TV 2

Aarhus Nord-par deltager i ’Vild med Dans’

Helge Vammen fra Vejlby danser med Sofie Kruuse fra Skæring

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Når TV2 i aften blænder op for den 11. sæson af seersuccesen 'Vild med dans' bliver det med aarhusiansk islæt.
Elitegymnasten Helge Vammen fra Vejlby udgør ene halvdel af det, man kan kalde for Aarhus Nord-par, for hans dansepartner, Sofie Kruuse, er bosat i Skæring.
Vammen har foreløbig sikret sig ikke færre end 57 medaljer ved Nordeuropæisk- og Nordisk Mesterskab i gymnastik, og den 28-årige topidrætsmand har også vundet det danske mesterskab i mangekamp syv gange. Derudover er det blevet til hele 28 DM-titler i de enkelte discipliner og vundet det danske holdmesterskab fem gange sammen med Vejlby IK Gymnastik.
“Jeg har måske en lille fordel i forhold til de andre deltagere, fordi jeg har en god kropskontrol og en okay koordination, men jeg synes, jeg er meget stiv i nogle af mine bevægelser, så Sofie er i gang med at løsne op i mine hofter,” siger Vammen.
“Det er en super spændende udfordring, og det fylder mere i mit hoved, end jeg lige havde regnet med. Jeg håber, det bliver en sjov oplevelse,” siger han .

Er skadet i triceps

Helge Vammen får ikke gjort så meget ved gymnastikken, da han har problemer med sin ene triceps og en brystmuskel. Det generer ham dog ikke, når han danser.
“Det går fint med træningen, og jeg gør store fremskridt. Vi skal danse cha cha cha på fredag, og jeg håber da, vi går videre, men det er jo først og fremmest et underholdningsprogram, så man kan aldrig vide, hvad der sker.
Han har det fint med, at hans dansepartner, Sofie Kruuse, er mere eksponeret end ham.
I den forgangne sæson fik hun noget af en debut i tv-programmet, da hun dansede med den tidligere fodboldstjerne, Allan Simonsen. Den 36-årige lærer og danser blev nummer tre med Simonsen, da der gik sport blandt seerne i at stemme på parret.
Du kan i øvrigt læse et stort portræt med danseparret fra Aarhus Nord i vores weekendavis i uge 38.

Publiceret 12 September 2014 12:00