Politikerne Esben Kullberg (S) og Christian Budde (V) har været med til at sørge for, at der kan komme aktiviteter på torvet i Rundhøj.

Politikerne Esben Kullberg (S) og Christian Budde (V) har været med til at sørge for, at der kan komme aktiviteter på torvet i Rundhøj.

Rundhøjtorvet skal være et fedt sted

Nu er tilladelserne på plads til at holde aktiviteter på Rundhøjtorvet. To politikere kæmper videre for området

Af
Camilla Olesen

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har givet tilladelse til, at der kan blive afholdt aktiviteter på Rundhøjtorvet.
Det er de to lokale byrådspolitikere, Christian Budde (V) og Esben Kullberg (S), der kæmper for et bedre Rundhøj.
“Esben og jeg vil gerne have borgerne i Rundhøj til at indtage torvet igen, så der kommer liv på det, og så vi kan vise, at det faktisk er et fedt torv,” siger Christian Budde.
Derfor opfordrer han i fællesskab med Esben Kullberg nu de lokale i området til at komme på banen, så der kan blive lavet nogle gode aktiviteter.
“Vi håber, de kan blive trækplaster, og der er mange muligheder som torvehandel, ølsmagning samt loppe- og bagagerumsmarked. Det her skal bæres af frivillige kræfter. Vi har rammerne og tilladelserne på plads, og nu har beboerne mulighed for at få indflydelse,” siger Christian Budde og fortsætter:
“Hvis ikke de kommer på banen nu, så bliver det her svært.”
Ifølge formand for afdeling 25 i Rundhøj, Annie Villadsen, er idéen om aktiviteter på torvet blevet taget godt imod.
“Det er super positivt. Vi skal bare huske, at vi ikke skal kæde det sammen med, at problemerne er løst ved, at vi får aktiviteter på torvet, men det viser, at der sker en masse godt på torvet,” siger Annie Villadsen.
Hun påpeger, at det er noget tungere at løse de reelle problemer, og at det tager tid at knække koden til, hvordan man kommer kriminaliteten til livs.
“Det er vigtigt, at alle, der benytter Rundhøjtorvet, bakker op om, at det skal blive et bedre område. Det er både de handlende, folk der bor på Rundhøj Allé, og forældre på skolen - ja alle. Det kræver rigtig meget det her, og vi skal have de gode historier frem fra området,” siger hun.

Dialog omkring tanken

Lokalavisen har tidligere skrevet om problematikken omkring den gamle tankstationsbygning på torvet.
Den er der også skred i. Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), fortæller, at kommunen er i dialog med Reitan Ejendomsudvikling, der har råderetten over grunden frem til 2019.
“Der er en fælles interesse om, at der skal ske forbedringer på torvet. På kort sigt skal området omkring tanken se pænere ud og for at finde en løsning på lang sigt, skal vi have en dialog med alle interessenter i området og finde ud af, hvad der skal ske,” siger Kristian Würtz.
Han synes, det er positivt, at der er så mange, der gør noget for området.
“Vi skal se på torvet med friske øjne. Det er en vanskelig sag at løse. Det handler om, at alle parter skal finde et fælles fodslag og sende et signal om, at der skal ske noget andet på torvet. Vi skal prøve at give området en ny chance,” siger Kristian Würtz.
Hvis du har idéer til events eller vil være frivillig, så kontakt cb@byr.aarhus.dk eller ek@byr.aarhus.dk.

Publiceret 03 September 2014 12:00