Aarhus nomineret som City of the Year

Anset engelsk akademi med fokus på arkitektur og byudvikling har nomineret Aarhus til The European City of the Year Award 2015. Aarhus er nu i konkurrence med Torino og Rotterdam, og en delegation fra The Academy of Urbanism besøger Aarhus

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Aarhus står midt i den største udbygning og omdannelse nogensinde, og et moderne Aarhus skyder frem med fokus på bæredygtighed, sammenhængskraft og kvalitet i byarkitekturen. Det er baggrunden for, at det ansete, uafhængige engelske Academy of Urbanism nu har nomineret Aarhus til The European City of the Year Award 2015, hvor Aarhus er i konkurrence med Torino i Italien og hollandske Rotterdam.
Akademiet har siden 2006 arbejdet for at danne netværk og dele viden mellem fagfolk med interesse for byers sociale, kulturelle, økonomiske, politiske og fysiske udvikling.
I de seneste år har akademiet kåret en række fremtrædende europæiske byer til The European City of the Year Award, blandt andet Oslo, Göteborg, Hamborg, Marseilles, Valencia og Istanbul.
”At blive nomineret til The European City of the Year Award 2015 er et kæmpemæssigt skulderklap til de seneste års byudvikling i Aarhus. Vi har formået at skabe rammerne om en kreativ kulturby med stor vækst, med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed og internationalt udsyn. Jeg glæder mig derfor over, at det engelske Academy of Urbanism anerkender vores bestræbelser og vil bruge Aarhus som eksempel for andre byer i Europa,” siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.
Borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Kristian Würtz er sammen med stadsarkitekt Stephen Willacy værter, når en delegation fra Academy of Urbanism i dagene 4. og 5. september er på studietur til Aarhus, hvor de vil blive præsenteret for en lang række af byens resultater og planer inden for arkitektur og byudvikling. Delegationen skal blandt andet besøge ARoS, Godsbanen, Aarhus Ø, Gellerup, Egå Engsø, Universitetet, Moesgaard Museum, de midlertidige byrum i festugen med mere.
”Academy of Urbanism er anerkendt som et meget kvalificeret forum for moderne arkitektur og byudvikling – og på den baggrund er det en stor ære for Aarhus at være nomineret til The European City of the Year Award 2015. Vi er her kommet i fint selskab med spændende byer som Rotterdam og Torino, og tidligere vindere er eksempelvis Freiburg og Marseille,” siger stadsarkitekt Stephen Willacy i en pressemeddelelse. 
 

null

Publiceret 03 September 2014 10:00