Giulia Bartolomucci fra Italien skal uddanne sig til laborant på Erhvervsakademi Aarhus. Foto: Maria Evald

Giulia Bartolomucci fra Italien skal uddanne sig til laborant på Erhvervsakademi Aarhus. Foto: Maria Evald

Hele verden mødes i Viby

Flere internationale studerende uddanner sig på Erhvervsakademi Aarhus

Af
Line Hitz

Studerende fra 29 forskellige lande vil i løbet af de næste par uger starte på en videregående uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus.
Ud af de 2.524 nye studerende, som er optaget i år, er 521 af dem fra et andet land. Det er 20 procent af det samlede optag.
Dermed er antallet af internationale studerende det højeste nogensinde.
”Vores ambition er at blive det førende erhvervsakademi i landet hvad angår internationalisering, fordi vi gerne vil have et internationalt studiemiljø. Af samme grund opfordrer vi også vores danske studerende til at tage på studie- og praktikophold i udlandet,” siger Head of International Relations, Mads Hedelund fra Erhvervsakademi Aarhus i en pressemeddelelse.

Fra Holland til Italien

Hollandske Soraya Zieren er én af de 521 internationale studerende, som er optaget i år.
Hun begynder i næste uge på den engelsksprogede version af markedsføringsøkonomuddannelsen og vil bagefter læse en bachelor i International Sales and Marketing Management.
”Jeg er meget interesseret i at lære nyt, og jeg glæder mig til at begynde på uddannelsen,” siger 21-årige Soraya i en pressemeddelelse.
”Efter min uddannelse vil jeg rigtig gerne blive her og arbejde. Jeg er allerede vild med Danmark. Befolkningstætheden er ikke nær så stor som i Holland,” siger Soraya Zieren i en pressemeddelelse.
Italieneren Giulia Bartolomucci flyttede for nyligt fra Rom til Højbjerg for at uddanne sig til laborant på Erhvervsakademi Aarhus.
”Jeg glæder mig til at lære dansk, forbedre mit engelsk og møde andre studerende med samme passion for videnskab, bioteknologi og laboratoriefag,” siger Giulia Bartolomucci i en pressemeddelelse.
De studerende kommer fra lande så forskelligt som Costa Rica, Grønland, Afghanistan, USA, Norge, Hviderusland samt Etiopien, Holland og Italien.

Hollandske Soraya Zieren skal læse i Højbjerg på Erhvervsakademi Aarhus. Foto: Maria Evald

Hollandske Soraya Zieren skal læse i Højbjerg på Erhvervsakademi Aarhus. Foto: Maria Evald

Publiceret 27 August 2014 12:00