Danmarks største byggeplads tyvstarter Aarhus Festuge

Der sættes fokus på arbejdsmiljø, samarbejde og efteruddannelse til et anderledes kulturarrangement på Det Nye Universitetshospital-byggeri i Skejby

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Torsdag 28. august klokken 14 tyvstarter Danmarks største byggeplads, DNU - Det Nye Universitetshospital og skyder Aarhus Festuge i gang en dag før alle andre, med et stort kulturarrangement. Arrangementet er for alle på byggepladsen og afholdes inde på pladsen i en af de ny opførte bygninger og har til formål at sætte fokus på Arbejdsmiljø, Samarbejde og Efteruddannelse.
For at sætte fokus på dagens tre temaer, 'Arbejdsmiljø', 'Samarbejde' og 'Efteruddannelse' er der taget initiativ til et anderledes og spektakulært kulturarrangement på DNU. For de tre emner er ikke bare utroligt vigtige, det kan også være både sjovt og underholdende. Derfor er række interessante kunstnere sat på opgaven til at lave underholdning over dagens temaer.
Der venter et tempofyldt program, hvor DNU og dagens temaer i bedste 'Gintberg på kanten'-stil, vil blive sat under den satiriske lup. Dagens vært, kunstneren Tommy Nielsen, der har besøgt byggepladsen vil lede deltagerne igennem dagens program. Der blandt andet byder på faglige videoklip fra pladsen og underholdning af kendte kunstnere.
På programmet er blandt andet Carsten Knudsen, kendt fra De Nattergale, der i dagens anledning vil optræde med en række forskellige faglige figurer, som er specielt lavet til lejligheden, men han har lovet at vi nok også skal se lidt til hans kendte karakterer.
Derudover er der også besøg af Jaribarh, kendt fra DR P3's 'Det sorte ur'. Jaribarhs efterhånden kultagtige youtube klip er set over 4. mio. gange og nu er turen kommet til DNU, hvor han sammen med hans ven Sune vil levere et stærkt liveshow med temaet samarbejde og efteruddannelse.
Det er en række faglige organisationer, der i samarbejde med bygherre på DNU, Region Midt, og virksomhederne på pladsen der står bag initiativet.
”Arbejdsmiljø, samarbejde og efteruddannelse er alle tre meget centrale elementer i en effektiv og sikker byggeplads. Hvis vi i fremtiden i Danmark skal have effektive byggepladser, der kan levere byggerier at høj kvalitet hurtigt og effektivt, uden at det går ud over sikkerheden og arbejdsmiljøet, bliver vi nødt til at sætte dagens tre temaer på dagsordnen. Det har vi forsøgt at gøre med dette lidt skæve arrangement, som i samarbejde med bygherre skal være med til at sætte netop den dagsorden på landets største byggeplads,” siger Ole V. Christiansen, Formand for byggegruppen, 3F Aarhus Rymarken i en pressemeddelelse.
 

null

Publiceret 27 August 2014 06:38