Sådan kommer en af de dyrere lejligher i Z-Huset til at se ud.

Sådan kommer en af de dyrere lejligher i Z-Huset til at se ud.

En lejlighed med havudsigt til 14 millioner? Sågerne!

Aarhus Ø. får endnu et stykke arkitektur udover det sædvanlige i form af 142 lejligheder. En del med taghaver, udsigt til hav og skov og en lækkerheds-faktor, der siger spar to. Ovenfra er komplekset Z-formet og får navnet Z-Huset.

Af
Af Henrik Skov

Hvilken del af rødvins-segmentet, der vælger lejligheder i det kommende Z-Hus, kan meget vel omfatte folk, som både frekventerer de almindelige supermarkedstilbud og vinpriser i Peter Brixtofte-klassen.
Z-Huset i Aarhus Ø. er nemlig for de ”kvalitetsbevidste boligejere, der sætter særlig pris på design og beliggenhed i topklasse”, lyder anprisningen fra sælger.
Aarhus er en by, de andre gerne vil lege med, og byen kommer til at vil virke som en magnet på nye arbejdspladser, medarbejdere og studerende. Derfor er direktør Johnny Bihl ikke i tvivl om, at lejlighederne i det kommende Z-Huset vil tiltrække købere, som gerne vil bo i den nye bydel. Her i et, set ovenfra, Z-formet lejlighedsbyggeri for både mere almindelige købere op til et klientel med lidt mere på kistebunden.
Her i en moderne arkitektur, som falder i spænd med Isbjerget eller Lighthouse. Formentlig dog fr Z-Husets vedkommende med en lækkerheds-faktor udover det sædvanlige.
Huset kommer til at ligge ved Jette Tikjøbs Plads. Tikjøb fik tilbage i 1950 både Aarhus Bys Ærespris og senere Jacob Gade-Prisen for sit store musikpædagogiske arbejde for især børn. Lige nu er det dog begrænset med musik i området – medmindre man er så avantgarde, at man hører områdets infernalske byggelarm som musik.

Aalborgensisk entreprenør

Entreprenøren til Z-Huset bliver aalborgensiske A.Engaard, som i øvrigt også er i gang med at bygge VIA Campus på Ceres-grunden.
Den 27. august bliver projektet behandlet og forventes endeligt vedtaget i byrådet. Byggeriet med fundament og parkeringskældre fik tilladelse via en dispensation fra Magistraten, og nu er alt faldet på plads til at fortsætte, hvor de 142 lejligheder forventes færdige 1. marts 2016. Udover de nye byggerier kommer der i øvrigt også en ny Langelinie-park.
Projektet har dog tidligere været i problemer, hvor diverse opstartsvanskeligheder tilbage i 2009 standsede byggeprocessen, og hvor man kun nåede at bygge fundamenter og parkeringskældre til komplekset. Byggeriet skulle være originalt, men første udkast ville ifølge Johnny Bihl blive rasende dyrt, så en ny arkitektkonkurrence, gav stedet Sahl Arkitekterne privilegiet med at tegne Z-Huset. Derfor skulle det hele blive ganske vist, lover Z-Husets direktør Johnny Bihl.

Direktør for Z-Huset, Johnny Bihl, glæder sig til at kunne præsentere Z-Huset til marts 2016.

Direktør for Z-Huset, Johnny Bihl, glæder sig til at kunne præsentere Z-Huset til marts 2016.

Alskens luksus

At lejlighederne i S-Huset vil ligge i et prisleje på omkring 2,5 millioner op til godt 14 millioner kroner, skulle formentlig dække i hvert fald en del af et kommende behov. De mindste lejligheder vil have et areal på 63 kvadratmeter, mens de store bliver på knap 200 kvadratmeter. Med alskens luksus i indretning, havudsigt og vue til Risskov. Plus taghaver på 60 kvadratmeter. Naturligvis. Direktør Johnny Bihl regner med, at luksuslejlighederne bliver for de mere modne købere, mens mere yngre ægtepar vil tage de mindre.
Derudover bliver der i stueplanet et 1.600 kvadratmeter erhvervsbyggeri i stueplanet, hvor der indrettes restauranter, caféer og specialbutikker.

Interesserede købere

”Entreprenøren har lovet os, at byggeriet er nøgleklart i marts 2016, og de starter her først i oktober. Vi har det godt med, at de bygger for os. Der er jo et tidspres, fordi det tager lang tdl at få byggetilladelser og den slags igennem. Men telefonopkaldene fra interesserede købere har ikke stået stille, siden vi udsendte pressemeddelelsen. Nogle blev nok taget lidt med bukserne nede”, griner Johnny Bihl, mens larmen fra det andet byggeri i baggrunden overdøver vores samtale i en grad, så man halvsvimmel af tinnitus, længes efter at komme hjem og slappe af med lidt stille og beroligende dødsmetal.

Publiceret 20 August 2014 09:00