Fra ingen motion til sund livsstil

Aarhus Kommune starter samarbejde om sund livsstil med fem lokale idrætsforeninger og Tryg Fonden

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen”Vi er mange, som ikke lige løber fem kilometer eller deltager i en Ironman for sjov. Men derfor kan vi jo godt have en drøm om at tabe nogle kilo, få mere motion eller i det hele taget bare leve sundere i hverdagen.”
Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) om det nye tilbud, som Aarhus Kommune laver i samarbejde med en række aarhusianske idrætsforeninger.
Samarbejdet hedder ”Sund livsstil i idrætsforeningerne” og hensigten er, at man med små, men sikre skridt, vil hjælpe deltagerne til at dyrke mere motion og oparbejde sunde vaner i hverdagen.
”Det handler om, at alle skal kunne være med. Og det skal være nemt at komme i gang. Derfor laver vi projektet i samarbejde med idrætsforeningerne, der i forvejen fungerer som små lokale oaser i nærmiljøet,” siger Jette Skive om samarbejdet med de lokale idrætsforeninger.
De fem idrætsforeninger er: Beder-Malling Idrætsforening, Sabro Idrætsforening, Skødstrup Sportsforening, TST Tilst og Aarhus 1900. De stiller specialuddannede instruktører til rådighed, som er klar til at hjælpe alle interesserede, høj som lav og tyk som tynd, med at få mere sundhed ind i hverdagen.
 

Kick –off med smag, hop og vind

”Sund livsstil i idrætsforeningerne” skydes officielt i gang onsdag 20. august med et arrangement på Folkestedet på Carl Blochs Gade 28 i Aarhus C.
Her finder du en markedsplads med smagsprøver på sund mad, inspiration til nem motion, tips og tricks fra professionelle instruktører og du kan deltage i en konkurrence med mulighed for at vinde flotte præmier.
Rådmand Jette Skive byder velkommen til arrangementet klokken 16.30 . Og er du én af de første 50 deltagere, kan du få fat i en goodie-bag, som Folkesundhed Aarhus uddeler.
 

Fakta

Næsten halvdelen af alle aarhusianere (42 procent) er moderat til svært overvægtige. Og 41 procent af aarhusianerne angiver, at de ikke dyrker idræt eller motion i fritiden.

Kilde:Undersøgelsen: Hvordan Har Du Det - 2013

Publiceret 19 August 2014 13:00