Foto: AGF.dk

Foto: AGF.dk

AGF henter to forstærkninger

Offensivspilleren Kim Aabech og forsvarsspilleren Darnel Situ har begge skrevet kontrakt med AGF

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen


AGF har mandag skrevet kontrakt med to spillere, der begge kommer transferfrit til klubben. Offensivspilleren Kim Aabech kommer til den aarhusianske klub fra FC Nordsjælland, mens den franske forsvarsspiller Darnel Situ senest har været i Premier League-klubben Swansea.
31-årige Aabech var i FC Nordsjælland i godt og vel en sæson og nåede at spille 36 kampe og score ti mål for klubben. I indeværende sæson har han spillet to kampe og scoret to gange. I sidste uge fik han ophævet sin kontrakt med FC Nordsjælland, da han ønskede mere fast spilletid, end han havde udsigt til. Inden han kom til Nordsjælland, spillede han 239 kampe og scorede 75 mål for Lyngby. 12 af målene scorede han i Superliga-sæsonen 2010/11.
Nu ser han frem til nye udfordringer i AGF.
"Jeg kom hurtigt i kontakt med AGF efter bruddet med Nordsjælland, og AGF står for mig som en meget interessant klub. Jeg havde et godt møde med Morten Wieghorst, der fortalte, hvordan han gerne ser holdet udvikle sig. Det er jeg frisk på at være en del af, og jeg føler, at jeg har masser at bidrage med," siger Kim Aabech i en pressemeddelelse.
Hans kontrakt med AGF gælder til sommeren 2015.
I AGF får Aabech selskab af den 22-årige franske forsvarsspiller Darnel Situ. Han overbeviste tidligere på måneden om sine kvaliteter ved en prøvetræning. Situ har fået sin fodboldopvækst i den franske klub RC Lens og skiftede i sommeren 2011 han til Swansea City, hvor han var tilknyttet den walisiske klubs U21-hold. Situ har spillet på en række af de franske ungdomslandshold - og på flere af dem været anfører.
"Jeg fik et rigtig godt indtryk af klubben, da jeg var til prøvetræning. Samtidig kender jeg cheftræneren fra vores fælles tid i Swansea og jeg ved, hvad han står for. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at nyde at spille fodbold i AGF," siger Darnel Situ, der i lighed med Aabech har skrevet kontrakt til sommeren 2015.
AGF-træner Morten Wieghorst glæder sig over tilgangen af de to nye spillere.
"Det er fantastisk med nyt blod og to gode spillere. Kim Aabech er en erfaren spiller, som er teknisk dygtig, og som læser spillet godt. Han kan både sætte andre op og selv score mål. Darnel Situ er en fysisk stærk spiller, som er rolig på bolden og tager godt del i det opbyggende spil," siger Wieghiorst.
Kim Aabech og Darnel Situ får henholdsvis trøje nr. 19 og nr. 4 i AGF. Begge træner med deres nye holdkammerater tirsdag

null

Publiceret 18 August 2014 18:30