Aarhus’ tre campingpladser har været særdeles godt booket denne sommer.

Aarhus’ tre campingpladser har været særdeles godt booket denne sommer.

Aarhus vælter sig i sommer-campister

Solskin betyder mange besøgende på Aarhus’ campingpladser

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

“Vi er fuldt booket - folk står i kø, så jeg har ikke tid til at snakke resten af den her uge,” lyder det travlt over telefonen fra DCU-Camping Blommehaven i Højbjerg.
Det er jo klar besked. Her går det godt. Og samme melding kommer fra Aarhus' andre to campingpladser Aarhus Camping i Lisbjerg nord for Aarhus og Ajstrup Strand Camping syd for byen.
“Vi kan ikke klage da. Det står godt til,” siger Niels Nielsen, der ejer Aarhus Camping.
Hvor godt er det så?
“Rigtig godt,” lyder det på ægte jysk, lidt underspillet manér.
Helt præcist var der trefjerdedele booket i sidste uge og fuldt booket i uge 29.
“Det går bedre end sidste år - selvom det nu også var en god sæson,” fortsætter Niels Nielsen, som peger på det gode sommervejr og belligenheden ved Aarhus som det helt store trækplaster.
“Men vi er nu ikke så afhængige af vejret som så mange andre campingpladser. Det er man ikke som by-camping, for så er det bare eksempelvis museer, som trækker, fremfor stranden,” siger han.

Storby- og strandferie i ét

Hos Ajstrup Strand Camping, som ligger lige ud til vandet, er hænderne også helt oppe over hovedet.
“Det er en fantastisk god sæson. Vi kan virkelig mærke, at vi nyder godt af en god vejrudsigt. Vi oplever flere spontane gæster, som kommer forbi, og flere som forlænger deres ophold,” fortæller Camilla Dvinge, der er marketingschef i Dancamps, Ajstrup Strand Camping.
Ligesom i Lisbjerg er hun også særdeles glad for “sin” campingplads' beliggenhed.
“Vi ligger jo nærmest på stranden og har alt indenfor rækkevidde. Typisk er gæsterne på stranden nogle dage, så tager de en tur til Aarhus og så tilbage og slappe af på stranden igen. Du er altså ikke tvunget til at skulle vælge mellem strandferie eller storbyferie,” siger Camilla Dvinge, som fortæller, ar der også her er flere besøgende i år end sidste år. De sidste to uger har der været meget tæt på udsolgt.

Frihed og legekammerater

For rigtig mange er camping altså bare livet, mens det for andre slet ikke er sagen.
Hvad pokker er det lige, camping kan?
“Det er friheden i det. Du kan bryde op, når du vil. Den spontane livsstil - det er nok meget sundt i en ellers planlagt verden,” siger Camilla Dvinge, og Niels Nielsen fra Aarhus Camping er helt enig:
“Du kan være, hvor du vil i et par dage og så rykke videre, når du vil - og børnene får lynhurtigt nye legekammerater.”

null

Publiceret 01 August 2014 12:00