Rekordstort studieoptag

I dag fik tæt på 12.000 unge tilbudt en studieplads på en af byens tre største uddannelsessteder

Af
Af Jannik Schiermer Poulsen

I dag var dagen, hvor drømmen skulle briste eller bære, og omkring 12.000 håbefulde unge mennesker fik et tilbud om start på Aarhus Universitet, VIA University College og Erhvervsakademi Aarhus.

Store årgange

På Aarhus Universitet har 7226 ansøgere fået tilbudt en plads, hvilket er et stort set uændret antal i forhold til sidste år, som også havde et højt optag.
“Der har været mange rigtig stærke ansøgere til Aarhus Universitets uddannelser, og de har søgt bredt og varieret, hvilket betyder, at mange af dem har fået tilbudt optagelse”, siger prorektor for uddannelse, Berit Eika, i en pressemeddelelse.
Hos VIA University College, der er Danmarks største professionshøjskole, har man i år optaget 2601 nye studerende. Dermed har VIA for sjette år i træk haft et rekordstort optag.
Erhvervsakademi Aarhus optager i år mere end 1800 studerende, hvilket er en forøgelse på 15 procent i forhold til sidste år.
Der var dog en fjerdedel, der måtte gå med uforrettet sag, og Studievalg inviterer de unge, der fik afslag, ind til en snak om alternativerne. Både AU, VIA og EA melder om ledige pladser på enkelte uddannelser.

Publiceret 30 July 2014 14:45