Maria Damkjær og Alice Mønsted fra Lystrup synes, at der er noget for både børn og voksne på Strandbaren.

Maria Damkjær og Alice Mønsted fra Lystrup synes, at der er noget for både børn og voksne på Strandbaren.

Solskin, småfolk, sild og strandløver

På Strandbaren er der plads til børn, unge, voksne og turister

Af
Line Hitz

Solen bager ned fra en skyfrihimmel, mens hvide bølgetoppe slår ind mod kajen. Aarhus Strandbar ligger derude, hvor midtbyens støj forstummer og erstattes af ro, sand mellem tæerne og frisk luft.
Her er piger i bikinier, som slænger sig i bløde sækkestole, mænd med store overarme, børn med chokolade is og turister som skuer ud over Aarhus bugten.
Med Isbjerget og Lighthouse som nærmeste nabo, tager Strandbaren gavmildt i mod alle dem, som trænger til en fredelig plet i solen. Her er tid til at tænke og tale, mens solen hiver den sidst rest af kulde ud af vinterkolde kroppe.
Alice Mønsted og Maria Damkjær er nogle af dem, som har valgt at lægge vejen forbi Strandbaren.
“Det er lidt ligesom i udlandet. Vi netop hjemvendt efter et længere ophold i Sydney, og der nyder man udendørslivet. Jeg kan godt lide, at der nu også er mulighed for det i Aarhus,” siger Maria Damkjær, mens Alice Mønsted supplerer:
“Jeg troede, at Strandbaren var mest for unge mennesker, men her er også noget for børnefamilierne.

Kold champagne

Hvis sulten og tørsten melder sig i varmen, er der råd at hente i en lille bar udført i træ. Duften af friske appelsiner, og reggae musik leder tankerne hen på et sted, hvor solen altid skinner. Her kan du købe kold champagne, søde smoothies, iskaffe eller drinks,
“Når vejret er godt er her som regel mange mennesker, så vi håber på en rigtig varm sommer,” siger Emil Frank Jørgensen, daglig medarbejder ved Strandbaren.
På legepladsen er en dreng ved at bestige rutsjebanen, men i næste sekund spurter han gennem sandet i bare tæer for at nå frem til isskiltet. En gruppe piger slår sig ned i de grønne sækkestole, mens en båd tøffer forbi, og mågerne flyver højt på den blå sommerhimmel.
Når solen skinner i Aarhus, tilbyder Strandbaren en lille bid af alt det, som rejsekatalogerne lokker med: varme, ro, kolde is og drinks. Her kan man lukke øjnene, glemme dagens travlhed og lade sig forføre af den aarhusianske sommer, når den er bedst.


Publiceret 17 July 2014 07:00