Wassim Hallal rykker fra Mols og åbner i Aarhus C

Frederikhøjs Wassim Hallal opsiger forpagtningsaftalen med Molskroen for at hellige sig familien, Frederikshøj og et nyt deli-eventyr i det centrale Aarhus

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

 
1. september takker topkokken Wassim Hallal af som forpagter af Molskroen. Efter knap halvandet år i spidsen for det hæderkronede spisested på Mols har Hallal valgt igen at fokusere kræfterne på Frederikshøj, der så sent som i april blev beskrevet som provinsens bedste spisested og placeret i kategorien 'International mesterklasse' i den nye White Guide.
"Jeg har været glad og stolt over at være med til at genrejse Molskroen som en gastronomisk højborg, og jeg har sat stor pris på, at familien Frederiksen, der ejer Molskroen, har løftet stedet til igen at være af højeste kvalitet både hvad angår madoplevelsen, indretningen samt værelsernes og konferencefaciliteternes niveau," siger Wassim Hallal, som fremover får nok at se til på 'hjemmebanen' i Aarhus.
Han er nemlig for nylig blevet far for anden gang, og familieforøgelsen kombineret med afstanden mellem Aarhus og Mols gør det vanskeligt at få tiden til at slå til.
"Jeg er ikke typen, der går på kompromis, men jeg har kun 24 timer i døgnet. Afstanden gør det meget svært at drive to så højt profilerede spisesteder på én gang," siger Wassim Hallal, som imidlertid ikke kun skal koncentrere sig om den fortsatte drift og udvikling af Frederikshøj.
I begyndelsen af september kommer der nemlig et nyt skud på den gastronomiske stamme, når han åbner en ny forretning på Grønnegade midt i Aarhus. I F. HØJ – Deli – Smørrebrød – Conditori vil han sælge innovativt smørrebrød, god kaffe og konditorkager.
"Det handler om at lave noget, der lever op til Frederikshøjs standard, men som samtidig er afslappet og taler til både den kvalitetsbevidste frokostgæst og gæster, der sætter pris på god kaffe og konditorkunst," fortæller Wassim Hallal om stedet, der kommer til at få enkelte borde, men som primært kommer til at sælge mad ud af huset til både private og virksomheder.
 

null

Publiceret 01 July 2014 09:30