De yngste elever på AAGE bliver på adressen i Højbjerg, mens de ældste elever får nye lokaler i midtbyen.

De yngste elever på AAGE bliver på adressen i Højbjerg, mens de ældste elever får nye lokaler i midtbyen.

International skole rykker til midtbyen

AAGE får efter sommerferien undervisning både i Højbjerg og på Dalgas Avenue

Af
Camilla Olesen

Den internationale skole, AAGE, der ligger i Højbjerg, har ikke længere nok plads på Bushøjvænget. Derfor bliver der fra august også undervisning på Dalgas Avenue 12 i midtbyen, hvor det er meningen, at de ældste elever skal undervises.
“Vi skulle have noget, vi kunne være i efter ferien, og derfor var det vigtigt at finde en løsning, der fungerer nu. Der er stadig et ønske om at finde et sted i fremtiden, hvor hele skolen kan være,” siger Mona Hansen, kommunikationskoordinator på AAGE.
Lige nu er der 110 elever, og efter sommerferien hedder det tal 130.
Det bliver 6.-10. klasse, der skal være på Dalgas Avenue, mens de øvrige klasser fortsætter i Højbjerg.

Kongelig støtte

Til etablering af skolen har Kronprinsparrets Fond støttet med 50.000 kroner.
“Den opbakning, AAGE oplever fra Kronprinsparrets Fond, er afgørende for, at vi kan forsætte arbejdet med at etablere den bedst mulige internationale skole - en skole som det lokale erhvervsliv fik ideen til tilbage i 2010,” fortæller AAGE's næstformand, Anders Østergaard i en pressemeddelelse.
Siden AAGE åbnede for fire år siden, har der kun været elevfremgang, og der er da også en klar forventning om, at elevtallet stiger de kommende år.
“Mere end 130 elever er indskrevet til skolestart i august, og vi starter en ny 10. klasse. Vi forventer at nå op på mere end 150 elever i løbet af det kommende skoleår. Det er derfor tid til at etablere de optimale fysiske rammer, som nuværende og kommende elever, og ja hele området og erhvervslivet, fortjenter. Vi er taknemmelige for, at Kronprinsparrets Fond er med til at give os muligheden for at gøre dette,” siger Anders Østergaard.

null

Publiceret 01 July 2014 12:00