Claus Thornemann Hansen er ny miljøteknolog. Foto: Maria Evald

Claus Thornemann Hansen er ny miljøteknolog. Foto: Maria Evald

Europas første miljøteknologer er sprunget ud i Viby

For to år siden startede uddannelsen til miljøteknolog, nu er de første af slagsen uddannet

Af
Camilla Olesen

De første otte miljøteknologer i Europa har netop afsluttet de sidste eksamener fra Erhvervsakademiet i Viby.
24-årige Claus Thornemann Hansen er én af dem.
“Jeg har altid interesseret mig for miljøet, og hvordan man forbedrer det. Før læste jeg nanoscience på universitetet, men det blev for teoretisk til mit temperament. Denne uddannelse har en praksisnær tilgang til miljøfaget, som er lige mig,” siger Claus Thornemann Hansen i en mail til Lokalavisen.
Han sluttede af med topkarakter for sin afsluttende opgave om reduktion af tiloversblevne, miljøfarlige brønde i Silkeborg Kommune.

Praktik og teori i ét

Uddannelsen tager to år, og de studerende får indsigt i lovgivningen på miljøområdet, og i hvordan de kan hjælpe virksomheder til at få en mere grøn profil.
De får en teoretisk viden kombineret med praktisk erfaring, da de studerende er i praktik i et halvt år.
De har været i praktik hos blandt andet Cowi, Niras, Danish Crown, Grundfos og Arla Foods miljøafdeling.
Uddannelseschef på Erhvervsakademi Aarhus, Dorte Ydemann Pedersen er heller ikke i tvivl om, at de nyuddannede er klædt godt på til erhvervslivet:
“Det er vores indtryk, at virksomhederne står klar med åbne arme for at tage imod de nye miljøarbejdere. De bliver bindeleddet mellem ledelsesbeslutninger om miljøtiltag og den praktiske gennemførelse af det. Uddannelsen er efterspurgt af industrien, der har brug for specialiseret arbejdskraft som følge af stigende krav til bæredygtig produktion og et stadigt mere kompliceret miljøområde rent lovgivningsmæssigt,” lyder det i mailen.

Publiceret 01 July 2014 09:00