De to byrådspolitikere, Esben Kullberg (S) og Christian Budde (V) langer ud efter Rema 1000 i forbindelse med Rundhøj. De mener, at supermarkedet sætter en stopper for, at Rundhøj kan blive et bedre område. Arkivfoto

De to byrådspolitikere, Esben Kullberg (S) og Christian Budde (V) langer ud efter Rema 1000 i forbindelse med Rundhøj. De mener, at supermarkedet sætter en stopper for, at Rundhøj kan blive et bedre område. Arkivfoto

Politikere:

Rema 1000 bremser Rundhøj

To lokale politikere er skuffede over manglende velvillighed, som de siger - Rema 1000 vil gerne samarbejde, lyder det

Af
Camilla Olesen

“Rema 1000 holder sydbyen som gidsel.”
Så klar er udmeldingen fra de to Højbjerg-politikere, Christian Budde (V) og Esben Kullberg (S).
De kæmper for et bedre Rundhøj, hvor den gamle tankstation er et af de helt store problemer.
Rema har råderet over grunden frem til 2019, men så lang tid vil politikerne ikke vente med at sætte gang i forbedringer på Rundhøjtorvet.
De har derfor været i dialog med Rema, men føler det er som at slå i en dyne.
“Det er fuldstændig uacceptabelt, at én virksomhed på den her måde kan blokere udviklingen for hele lokalområdet indtil 2019. Lokalområdet vil ikke acceptere, at den nuværende stilstand fortsætter fem år endnu - der er behov for, at Rema påtager sig et ansvar som en virksomhed, der normalt bryster sig af at være en virksomhed med en klar social profil,” siger Christian Budde, og Esben Kullberg supplerer:
“Vi har holdt flere møder med Rema, hvor vi har forsøgt os med meget konkrete forslag i forhold til for eksempel leje af tanken samt forespørgsel omkring en udbedring af de fysiske rammer blandt andet maling af tankstationen, der lige nu fremstår overmalet med graffiti. Alle forslag har Rema pure afvist.”
Men hvad så nu? Hvad skal der ske?
Ifølge Christian Budde er der lige nu to tilgange til problemstillingen.

Håber på samarbejde

Han og Esben Kullberg mener, at Rema bliver nødt til at rykke på sig, men derudover mener de, at man er nødt til at tage affære nu under alle omstændigheder.
“Vi arbejder med idéen om at lave forskellige events på parkeringspladsen lige ved siden af den gamle tankstation. Det kunne for eksempel være torvedage, 8270 x factor eller 8270-fodboldturnering. Vi skal gøre noget i området,” siger han.
I den forbindelse nævner han Rundhøjskolen som en stærk spiller. Den har tidligere vist styrke, da den overlevede lukning.
Christian Budde kan ikke sige præcis, hvornår man er klar med en konkret handleplan, men der er møde i Rundhøj i denne uge om emnet.
Hvis ikke Rema er villig til at indgå et samarbejde, så søger man efter en investor, som kan købe Rema fri.
Spørger man direktør for Reitan Ejendomsudvikling, der står for Rema 1000, Stephan Sørensen, vil Rema gerne samarbejde.
“Vi vil gerne gøre noget ved området - der er ikke noget, vi hellere vil. Kommunen kan bare sende grunden i udbud, så lover vi, at byde på den, hvis der er tale om et konkret byggeprojekt,” siger Stephan Sørensen og fortsætter:
“Det er ikke os, der holder det her igen. Vi vil se meget positivt på det, hvis rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S) inviterer til et møde, så vi kan finde ud af, hvad der skal ske i området.” Den udmelding er Kristian Würtz ikke afvisende over for.
“Udfordringen er jo, at Reitan ikke rigtig kan bruge grunden til noget, som den er nu, fordi der ikke rigtig kan være detailhandel på 100 kvadratmeter,” siger Würtz og fortsætter:
“I de nuværende rammer kan det ikke rigtig bruges til noget. Min dør er mere end almindeligt åben for gode forslag, og der burde være nogen, der kan se et potentiale i stedet, som ikke er en detailbutik.”
Han påpeger, at det er Reitan Ejendomsudvikling, der sidder på grunden, og at Aarhus Kommune ikke kan gøre noget, som Reitan ikke er med på.
“Situationen er lidt låst, for uanset hvad, så har Reitan Ejendomsudvikling råderetten over grunden frem til år 2019,” siger Kristian Würtz.

Publiceret 24 June 2014 09:00