Ny international skole skyder op i Aarhus Midtby

Ny skole på Dalgas Avenue støttes af kronprinsparrets fond med 50.000 kroner

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Kronprinsparrets Fond støtter op om den internationale skole, som fra august i år åbner dørene for de ældste klassetrin på Dalgas Avenue i hjertet af Aarhus. Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond har foræret Aarhus Academy for Global Education (AAGE) 50.000 kr. i støtte til etablering af uddannelsesfaciliteter.
"Den opbakning, AAGE oplever fra Kronprinsparrets Fond, er afgørende for, at vi kan fortsætte arbejdet med at etablere den bedst mulige internationale skole – en skole som det lokale erhvervsliv fik ideen til tilbage i 2010," siger AAGE-næstformand, Anders Østergaard.
I 2011 indviede Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary den internationale uddannelse på Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus. AAGE har fra skolens etablering haft et tæt samarbejde med Langkær Gymnasium, blandt andet i form af at Langkær Gymnasiums Rektor, Anders Østergaard, er medlem af AAGE's bestyrelse.
"AAGE vokser. Mere end 130 elever er indskrevet til skolestart i august, vi starter en ny international 10. klasse, og vi forventer at nå op på mere end 150 elever i løbet af det kommende skoleår. Det er derfor tid til at etablere de optimale fysiske rammer, som nuværende og kommende elever, og ja, hele området og erhvervslivet, fortjener. Vi er taknemmelige for, at Kronprinsparrets Fond er med til at give os muligheden for at gøre dette," fastslår Anders Østergaard.
Fra august 2014 har Aarhus Academy for Global Education hjemme både på Dalgas Avenue 12 i Aarhus C og på skolens nuværende lokation på Bushøjvænget 133 i Højbjerg. De første skoleelever flytter på Dalgas Avenue i august i år, og i takt med at renoveringen af bygningen bliver færdig flytter resten af AAGE med ind til centrum. 
Læs mere om den nye skole i næste uges udgave af Lokalavisen.

null

Publiceret 24 June 2014 14:45