Rådmand Kristian Würtz (S) afviser at sætte letbaneprojektet på hold.

Rådmand Kristian Würtz (S) afviser at sætte letbaneprojektet på hold.

Rådmand:

Aarhus Letbane bygges som planlagt

Kristian Würtz (S) afviser Venstre-forslag om at sætte letbaneprojekt på hold

Af
Af Hans Larsen

Byggeriet af Aarhus Letbane fortsætter som planlagt, selv om budgettet på 2,4 milliarder kroner angiveligt er overskredet med op til en halv milliard kroner. Det fastslår rådmand for teknik og miljø, Kristian Würtz (S), som afviser at følge et forslag fra Venstre om at sætte projektet på hold, indtil der er styr på økonomien.
“Det er klogt at forsætte med den proces, som vi kører frem efter, så ejerkredsen kan få en indstilling om Transportpakken efter sommerferien. Lige nu er der gang i en udbudsproces, og derfor ville det også være galt at stoppe,” siger Kristian Würtz.
Selv om trafikpolitikerne på Christiansborg er blevet orienteret om, at det billigste bud på Transportpakken, som blandt andet omfatter leverancen af letbanetog, skinner, kørestrøm, signalanlæg og perroner, er en halv milliard kroner dyrere ned budgetteret, kan Aarhus-politikerne ikke få samme meddelelse.
“Lige nu kører der en udbudsproces, og så kan man ikke tale om en overskridelse,” siger Kristian Würtz, som heller ikke vil svare på, om han foretrækker at give letbanen en ekstrabevilling eller barbere projektet, hvis underskuddet er en realitet efter sommerferien.
“Jeg mener slet ikke, at vi skal ind i den diskussion nu. Jeg er optaget af, at vi skal forbedre den kollektive trafik,” siger Kristian Würtz.

En skandale

Venstres politiske ordfører Gert Bjerregaard mener, at det eneste rigtige på nuværende tidspunkt er at hive i nødbremsen og sætte projektet på hold.
“Det er en skandale at fortsætte forhandlingerne omkring udbudet af letbaneprojektet i Aarhus, inden Aarhus Byråd har sagt god for en overskridelse på flere hundrede millioner, måske op imod en halv milliard kroner,” siger Gert Bjerregaard.
Venstre har stillet en byge af spørgsmål om letbaneprojektet, som borgmester Jacob Bundsgaard (S) skal besvare på et byrådsmøde 21. maj.

null

Publiceret 02 May 2014 12:45