Til venstre Esben Kullberg (S), der arbejder tæt sammen med Venstres Christian Budde om Rundhøj.

Til venstre Esben Kullberg (S), der arbejder tæt sammen med Venstres Christian Budde om Rundhøj.

Nu er der turbo på Rundhøj-planen

Socialdemokrat og Venstre-mand arbejder intenst for Rundhøj

Af
Camilla Olesen

rundhøj De to byrådspolitikere Esben Kullberg (S) og Christian Budde (V) er nu for alvor gået i gang med at fokusere på forbedringer af Rundhøj Torvet.
De arbejder tæt sammen om at få lavet en plan, så problemerne kan blive mindre i området, hvor ét af de tilbagevendende problemer blandt andet er den meget omtalte tidligere tankstation.
Grunden er lejet af Rema 1000, og kontrakten udløber først i år 2019. Det betyder, at man ikke kan gøre noget på grunden før den tid.
“Vi har talt med Rema 1000 for at høre, hvad vi kan gøre, men vi er i den spæde start,” siger Christian Budde.
Sammen med Esben Kullberg har han haft møde med alle områdets interessenter, og indtil videre er der god opbakning på at løse problemerne i samlet flok.
Der er lavet fire arbejdsgrupper, som fokuserer på lokalplanen for området, ungeperspektivet, erhvervsdelen og boligforeningen.
“Nu skal vi på den anden side af skåletalerne og i gang. Vi har givet musketered til hinanden på, at det lykkes, og jeg har en god fornemmelse for projektet,” siger Christian Budde, og Kullberg supplerer:
“Vores indsats skal skabe overblik over, hvad vi kan gøre i området. Som politikere har vi lettere adgang til nogle informationer, som kan være sværere for andre at få tilgang til,” siger Esben Kullberg.

Hvad med pengene?

Begge politikere kigger lige nu ikke på finanserne, da de mener, der er flere forskellige løsninger på at finde penge til forbedringerne.
“En mulighed er at finde penge i forskellige fonde, og vi ved heller ikke endnu, hvor økonomien ender. Det, vi er i gang med, er prologen i et etapeløb med rigtig mange etaper,” siger Christian Budde, og Esben Kullberg supplerer:
“Lokalsamfundet skal løfte opgaven. Vi skal ikke tænke penge lige nu. Det behøver ikke blive dyrt for at gøre området bedre. Et projekt der er foranret i lokalsamfundet har betydelig mere bæredygtighed end et projekt, der kommer ovenfra.”
De er begge enige om, at det er en fordel, at de arbejder sammen på tværs af partierne i forbindelse med Rundhøj-problematikken.
“Vi skal ikke underminere idéen med projektet ved at føre partipolitik,” siger Kullberg.

Publiceret 01 May 2014 12:00