Bent Fabricius-Bjerre var på besøg hos Bering Amatør Teater.

Bent Fabricius-Bjerre var på besøg hos Bering Amatør Teater.

Bent Fabricius-Bjerre fulgte sine sange til Bering

Bering Amatør Teater fik besøg af den 89-årige komponist, der har skrevet musikken til teatrets opsætning af 'Jeg er sgu min egen'

Af
Louise Nyvang Burmeister

Bering Amatør Teaters gæster rådes til at tage en stolehynde med, når de skal overvære forestillinger.
“Vores stole er nok ikke de blødeste i verden,” står der på hjemmesiden.
Men det forhindrede ikke Bent Fabricius-Bjerre i at troppe op til teatrets urpremiere på musicalen 'Jeg er sgu min egen' i Bering Forsamlingshus i sidste uge.
Den 89-årige komponist står bag melodierne til musicalen, som bygger på lystspillet af samme navn fra 1969.
Dengang var det Daimi, Poul Bundgaard og Kirsten Walther, der spillede med, nu er det mere ukendte navne.
Men ideen om at transformere filmen til teatret, tiltrak komponisten.
“Jeg synes, det er meget interessant og meget spændende, at de har forsøgt at lave et teaterstykke ud af filmen,” siger Bent Fabricius-Bjerre.
Sanne Falkenberg Andersen fra teatret har bearbejdet teksten om den forældreløse pige, Anni, der flygter fra et pigehjem, og ender hos et kollektiv og flettet sange som 'Gå, gå', 'En sæk af gode øjeblikke', 'Nattens sidste cigaret', 'Jeg sætter min hat som jeg vil' og 'Duerne flyver' ind i stykket.

Nogle særligt gode sange

Bent Fabricius-Bjerre glæder sig over, at det er lige netop sangene fra 'Jeg er sgu min egen', som teatret har valgt at føre videre.
“Det er nogle sange, jeg er specielt tilfreds med. Det er nogle gode sange, som rammer meget bredt, hvis jeg selv skal sige det. Som f.eks. 'Jeg sætter min hat, som jeg vil' og 'Duerne flyver'. Med gode tekster af Klaus Rifbjerg,” siger Bent Fabricius-Bjerre.
Han havde intet imod at tage turen fra København til Hasselager for overvære forestillingen.
“Jeg synes, det er sjovt at følge med i, hvad mine ting bliver brugt til. Det giver altid en positiv oplevelse, og man mærker en dejlig entusiasme. Det glæder jeg mig meget til,” sagde komponisten, inden han i sidste uge satte sig på stolerækken i forsamlingshuset.
Bent Fabricius-Bjerre står også bag musikken til film som 'Poeten og Lillemor', 'Forelsket i København', 'Bjergkøping Grand Prix', 'Olsenbanden', og tv-serien 'Matador'. Og hans måske mest berømte nummer 'Alley Cat', skulle efter sigende også have sneget sig ind i forestillingen i Bering.
'Jeg er sgu min egen' opføres igen den 9., 10. og 11. april kl. 19.30.

Publiceret 07 April 2014 16:00