Dorthe Sværdpiil med to klienter: Stine Haugstad(forrest) og Jane Dahlin(bagerst). Foto: Kim Skovrup Andersen

Dorthe Sværdpiil med to klienter: Stine Haugstad(forrest) og Jane Dahlin(bagerst). Foto: Kim Skovrup Andersen

Hjælp til at genfinde balancen i krop og sind

Zone-huset har ekspertise i at behandle piskesmæld i kroppen

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

På Nordre Strandvej 170 i Risskov holder Dorthe Sværdpiil på niende år til i Zone-huset, som hun med egne ord kalder for sundheds- og behandlingshus.
Den alternative behandler har mange titler på visitkortet som krops- og zoneterapeut, Energi Coach, regressionsterapeut, ALT(ansigt løft terapeut), og hun er ved at uddanne sig til psykoterapeut.
”Mange bliver født med piskesmæld på grund af det vrid, man som nyfødt får i nakken under fødslen. Derfor forløses kroppens ubalancer faktisk helt fra fødslen. Der er for eksempel ofte piskesmæld i kroppen, når mennesker går ned med stress, og så retter jeg centralnervesystemet op,” siger Dorthe Sværdpiil, som oprindeligt er uddannet socialpædagog.
Det gør hun ved sine 'Krop Sind & Sjæls'-behandlinger, der blandt andet består af kranio-sakral terapi, hvor hun finder kroppens ubalancer med tryk, som kort fortalt gør det muligt for kroppen at løsne op.

Både børn og voksne

I Zone-huset kommer der både børn og voksne for at få for individuelle behandlinger af krop og sind. Jane Dahlin er en af de tilfredse klienter:
”Jeg har lidt af en depression og har også bøvlet med infiltrationer i hovedet og muskler og begyndte at tage en del beroligende piller. Der var ingen tvivl, om at min krop var i chok. Jeg følte ikke, jeg havde ro i kroppen, men det ændrede sig, da jeg begyndte at komme her hos Dorthe. Jeg fik stressen ud af kroppen med kranio sakral terapi. Jeg har lagt de beroligende piller på hylden og har det meget bedre i dag,” fastslår Jane Dahlin.
Stine Haugstad er en anden af Dorthe Sværdpills klienter.
”Hele min familie kommer her i Zone-huset. Min datter er især meget glad for at komme her, og Dorthe er god til børn. Min datter har været en meget stille pige, men hun er blevet meget mere udadvendt, efter hun er kommet af med sine piskesmæld. Jeg har selv fået rettet mine ubalancer i kroppen op, så jeg kan kun anbefale at komme her”
“Vi udvikler os videre i nærmeste fremtid og forventer inden længe at starte sorggrupper op for børn og unge som har mistet og er i sorg. 'Krop Sind & Sjæls'-behandlingerne skal kobles på sorggrupperne, så man både får behandling og går i sorggruppe,” fortæller Dorthe Sværdpill om det kommende tiltag i Zone-Huset.

Dorthe Sværdpiil har drevet Zone-huset i Risskov i ni år.

Dorthe Sværdpiil har drevet Zone-huset i Risskov i ni år.

Publiceret 22 February 2014 12:00