Fra venstre: Hans Skou, Lisbeth Spanggard og Gert Rosenlund har planer om at udvide Lyseng Idrætscenter. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Fra venstre: Hans Skou, Lisbeth Spanggard og Gert Rosenlund har planer om at udvide Lyseng Idrætscenter. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Lyseng Idrætscenter skal være større

Der er drømme og tanker om at udvide det eksisterende Lyseng Idrætscenter

Af
Camilla Olesen

Visionen er helt klart: Lyseng Idrætscenter skal være større.
Sådan lyder det fra Lisbeth Spanggaard, formand for Højbjerg Gymnastikforening, Hans Skou, formand for Fonden Lyseng Idrætscenter og Gert Rosenlund, formand for Lyseng Håndbold.
“Vi mangler faciliteter i området. Centeret har lejet det sjette omklædningsrum til foreningsfitness' spinningcykler,” siger Hans Skou og fortsætter:
“Det ville være godt, hvis man kunne koble nogle af de mange aktiviteter i Højbjerg sammen omkring centeret.”

Spredt over byen

Både gymnastikforeningen og håndboldklubben har ikke plads nok i centeret, og derfor er de nødt til at tage de omkringliggende skoler i brug til træning.

Hvad med pengene?

Tanken er, at det eksisterende Lyseng Idrætscenter skal udvides.
Det kan eventuelt blive med en form for sammenbygning af svømmehallen, der ligger lige ved siden af centeret og ved at integrere den gamle barak, der ligger på den grønne plæne ved siden af svømmehallen.
Da Lyseng Idrætscenter for nogle år siden kom op at stå, var det blandt andet med økonomisk hjælp fra lokalbefolkningen, og den vej skal man gå igen, lyder det fra de tre.
“Når vi kigger fremad, så skal der et stort engagement til - også fra lokalbefolkningen. Det bliver lidt en gentagelse af “murstensindsamlingen,”” siger Hans Skou, og Lisbeth Spanggaard supplerer:
“Det kan ikke lade sig gøre, hvis lokalområdet ikke bakker op. Foreningerne er også begyndt at spare penge sammen.”
Gert Rosenlund har en drøm og tro på, at en udvidelse kan stå færdig om fem år.
“Vi tror, det kan lykkes. Der er altid udfordringer forbundet med sådan noget her, men der er simpelthen et behov for det i området,” siger Hans Skou, der også tænker, at det er en mulighed at få Højbjerg Bibliotek tænkt ind i projektet.
At der er et behov for en udvidelse, bekræfter både Gert Rosenlund og Lisbeth Spanggaard, som har oplevet en markant medlemsfremgang, siden centeret blev bygget.
I løbet af foråret vil folkene i Lyseng Idrætscenter forsøge at få samlet alle eventuelle interessenter for at tale sig frem til idéer og løsningsforslag til en udvidelse.

Idræt

Håndbold, fodbold, gymnastik, svømning og fitness er de fem aktører i Lyseng Idrætscenter

Publiceret 21 February 2014 12:00