Thure Lindhardt spiller hovedrollen i teaterstykket 'Den mystiske sag om hunden i natten'. Foto: Das Büro.

Thure Lindhardt spiller hovedrollen i teaterstykket 'Den mystiske sag om hunden i natten'. Foto: Das Büro.

Endnu mere Betty Nansen i Musikhuset

Musikhuset Aarhus satser med dette års program på Betty Nansen-forestillinger og masser af comedy

Af
Louise Nyvang Burmeister

Musikhuset håber på, at Betty Nansen igen i år kan sørge for magi til Store Sal.
Efter sidste års succes med forestillingen 'Hvid Magi' har musikhuset inviteret Betty Nansen Teatret til Aarhus med to forestillinger.
Hvid Magi var en teaterkoncert baseret på Anne Linnet-sange. Denne gang bliver det mere ukendte forestillinger.
'Den mystiske sag om hunden i natten' kommer til Aarhus midt i maj, og 'Pigen med paraplyerne', der får premiere på Betty Nansen den 6. marts, rykker ind i Store Sal tre dage sidst i april.
"Det gik så godt med Hvid Magi, at vi tør satse på to ting i år fra Betty Nansen. Vi forsøger hele tiden at være et hus, hvor der er noget for alle. Og Betty Nansen, synes vi, står for noget andet, end vi hidtil har ramt," siger Marianne Bedsted, der er direktør for Musikhuset Aarhus.
Også Betty Nansen Teatrets direktør Henrik Hartmann glæder sig over at være efterspurgt i Jylland.
"Det er kæmpestort for os. Aarhus er jo en provins med et stort selvværd. Normalt kan I selv. Og I har masser af kultur herovre og satser på det. I var jo de første til at bygge et egentlig musikhus f.eks. Vi er meget stolte af det her samarbejde og synes, det er dejligt at blive inviteret," siger Henrik Hartmann og lægger heller ikke skjul på, at det også handler om økonomi.
"Vi har solgt ”Pigen og paraplyerne” på forhånd, og det er da fantastisk dejligt. Samproduktioner tror jeg rigtigt meget på, og jeg ser også i ånden, at der kommer endnu mere samarbejde i fremtiden. Når I f.eks. skal være europæisk kulturhovedstad i 2017 kunne jeg godt tænke mig et samarbejde om en produktion, så det ikke er købt det hele. Aarhusianerne kan også godt lide, når noget er unikt," mener Henrik Hartmann.

Flere gratis oplevelser

Musikhuset præsenterer i år endnu flere gratis arrangementer.
Jazzkoncerter og classical mornings uden billet fortsætter, og som noget nyt kan man høre lokal stand-up om fredagen uden at betale.
"Vi vil meget gerne være et hus, der er åbent og hvor man bare kan droppe ind og se, hvad der sker. Derfor gør vi endnu mere ud af vores gratis arrangementer i foyeren. Vi har åbnet næsten alle dage fra kl. 11, og det er usædvanligt for et koncerthus. Det er en satsning for os, men jeg tror, det er med til at flere får øjnene op for husets mange arrangementer, og forhåbentlig er mere tilbøjelig til også at købe billet næste gang," siger Marianne Bedsted.
Det nye lokale stand-up koncept kaldet 8000 Comedy finder sted i foyeren tre fredage i marts, april og maj og tre fredage i efteråret.
Her underholder lokale, upcoming komikere gratis i en time.

Birgitte Hjort Sørensen er pigen med paraplyen i Peter Langdals sceniske gendigtning af Jacques Demys kultfilm fra 1964. Foto: Das Büro.

Birgitte Hjort Sørensen er pigen med paraplyen i Peter Langdals sceniske gendigtning af Jacques Demys kultfilm fra 1964. Foto: Das Büro.

Musicals kommer i 2015

Tidligere har musikhuset haft stor succes med musicals som Mamma Mia, Grease og Den Eneste Ene.
Dem bliver der ingen af i år, men derimod satser huset på en revy med samme samarbejdspartner, nemlig Jesper Winge Leisner og The One and Only Company.
"I 2012 trak vores musicals alene 60.000 publikummer og det var med ti l at gøre vores besøgstal helt exceptionelt højt. Men jeg tror også nok, at de 10 revyshows ”Tam Tam” til september kommer til at gøre det rigtigt godt. Vi har satset lidt anderledes i år, men jeg tror helt bestemt, at musicals kommer igen i 2015," siger Marianne Bedsted.

Forårsprogram

Musikhuset Aarhus byder de kommende måneder på både dans, teater, rock, jazz, pop, klassisk og comedy.
Teater/show: Pigen med paraplyerne, Den mystiske sag om hunden i natten, Den Stundesløse, Edith Piaf - Spurven og reyven Tam Tam.
Klassisk: Lucia di Lammermoor, Doric Quartet, Don Juan, Chamber Muisc Society og Lincoln Center.
Rytmisk: John Scofield, Pat Metheny, Rufus Wainwright og Ida Gard.
Comedy: Lasse Rimmer, Linda P, Frank Hvam, Rune Klan.
Hele programmet kan ses online på musikhusetaarhus.dk.

Publiceret 03 February 2014 16:00