Peter Hegner Bonfils (E) er opvokset i Aarhus. Han blev valgt ind i Aarhus Byråd med 515 personlige stemmer.

Peter Hegner Bonfils (E) er opvokset i Aarhus. Han blev valgt ind i Aarhus Byråd med 515 personlige stemmer.

Politik startede hos mormor

Peter Hegner Bonfils (E) er nyvalgt byrådsmedlem i Aarhus Byråd, men han tog de første politiske spadestik på sin mormors gulv

Af
Line Hitz

Peter Hegner Bonfils er opvokset kun et stenkast fra Botanisk Have i Aarhus. Det var her han legede, gik ture med sin mormor og drømte store drømme. Han er ud af en teaterfamilie, men det har aldrig været livet på scenen, som tiltrak den 33-årig aarhusianer.
Interessen for politik startede allerede, da han var barn, når han besøgte sin mormor i Brønshøj.
“Jeg var meget tæt med min mormor, og hun er den person, som har inspireret mig mest til at gå ind i politik. Hun var selv aktiv i foreningslivet, hvor hun kæmpede for socialretfærdighed,” siger Peter Hegner Bonfils.
Og det var da også på en ferie ved mormoren, at han blev opmærksom på borgernes rettigheder første gang.
“Jeg kan huske, at jeg fandt en bog på gulvet, som hed Grundloven. Min mormor forklarede mig, at det var en bog, som forsvarede borgernes rettigheder. Det tænke jeg meget over,” siger han.

Fra universitetet til EU

Siden hen blev Peter Hegner Bonfils uddannet Cand. mag i historie. Han har været aktiv i Enhedslisten i en årerække, og han har også været omkring Bruxelles, hvor han var i praktik i EU-Parlamentet.
Der er ingen tvivl om, at Peter Hegner Bonfils er hjemkendt i Botanisk Have. Han kender hver en lille sti, og han afslører da også, at det er her han træner omkring fire gange om ugen.
“Jeg var jo militærnægter for mange år siden, men på trods af det, så træner jeg efter et program fra Marinehjemmeværnet, hvor det handler meget om at træne hurtigt og effektivt,” siger han.
Han stopper op ved den gamle mølle i Botanisk Have, hvor bygninger fra det forrige århundrede i Den Gamle By ligger side om side med Prismet og nye store lejlighedkomplekser. I horisonten arbejderne kranerne intensivt, som galt det livet.
“Jeg kan godt lide den udviklingen, som der er i Aarhus og de mange byggerier, men vi skal også huske at kommunikere, når vi bygger noget nyt. Det er Prismet et bevis på, da det ligger meget malplaceret,” siger han og peger over mod den høje sorte bygning, som troner ud over Aarhus.
Peter Hegner Bonfils vil ikke afvise, at vi en dag kan møde ham på Christiansborg. Den store drøm lige nu, er dog at få et job, da han er arbejdsløs.
Når der er gået fire år, vil han gerne huskes for at være den, som skabte mere beskæftigelse og mere lighed i sundhedsystemet.
“Jeg vil gerne skabe bedre velfærd og hjælpe mennesker med et handicap, men jeg mener også, at vi kan genoprette velfærden ved at få flere i arbejde, da det er hårdt for de mange mennesker, som der er arbejdsløse i dag,” siger han og fortsætter:
“Også skal vi nogen gange have modet til at udvikle noget nyt. Det var jo sådan både Folkeskolen og velfærdsstaten blev skabt.”

Publiceret 01 February 2014 12:00