Frøken Blå vurderer altid, hvilke virkemidler hun skal bruge over for den enkelte. Nogle gange skal aktiviteten bare være helt stille.

Frøken Blå vurderer altid, hvilke virkemidler hun skal bruge over for den enkelte. Nogle gange skal aktiviteten bare være helt stille.

Besøgsklovn på plejehjem:

“Vi vil klart ønske, at det fortsætter”

Både Lokalcenter Fuglebakken og klovnen Majken Ambrosen vil gerne fortsætte samarbejdet, men pengene rækker kun til midt i februar

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

“Det er et kæmpe ja herfra! Fuldstændigt vanvittigt meget,” svarer Ann Toustrup, teamleder for plejeboligerne Fuglebakken, på spørgsmålet om, hvorvidt hun vil ønske, at klovnen Frøken Blå kan fortsætte sine besøg på lokalcentret også efter februar, hvor pengene slipper op til tiltaget.
“De ældre vågner op for en stund og er med i små aktiviteter, når Frøken Blå er på besøg. Hun sætter sig spor hos de ældre og er med til at bevæge og flytte dem både fysisk og mentalt,” fortsætter Ann Toustrup.
Pengene til klovnens ugentlige besøg kommer fra en innovationspulje i Aarhus Kommune, som lokalcentret har søgt, men midlerne rækker altså snart ikke til mere.

Vi skal have mere af dette

Fra rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, er der også ros tilovers for tiltaget:
“Det er fantastisk, og det glæder mig at høre, at Lokalcenter Fuglebakken bruger klovnen. Jeg tror på, at det giver livsglæde hos beboerne,” siger Jette Skive, som opfordrer Lokalcenter Fuglebakken til at søge nye fonde, så Frøken Blå fortsat kan komme på besøg.
“Vi skal have mere af den her slags, så vi må finde ud af, hvordan det kan blive sponsoreret. Jeg vil gerne slå et slag for, at vi skal have nogle flere private investorer på banen. Det vil jeg gerne hjælpe med,” siger Jette Skive.

En nærværende kontakt

I følge Anders Møller Jensen, der er udviklingskonsulent ved Center for Forskning i Aldring og Demens under VIA, er en besøgsklovn en god måde at nå ind til demente.
“Det gælder om at finde en måde, hvor man kan bidrage med livskvalitet til demente, og det kan faktisk være svært, men klovnen kan dette,” siger Anders Møller Jensen, som fortsætter:
“Det, klovnen gør, er at stimulere nogle minder og følelser om det at være sammen med en klovn, som er sjov. Desuden stimulerer klovnen gerne mange sanser, og det ved man, at demente reagerer på. Man kan sige, at det er velkendt viden pakket ind i en klovne-figur. Derigennem kan man få en meget nærværende kontakt.”

null

Publiceret 29 January 2014 12:00