Sif Orellana er atter nomineret til ’Gourmand World Cookbook Awards’. Foto: Tia Borgsmidt.

Sif Orellana er atter nomineret til ’Gourmand World Cookbook Awards’. Foto: Tia Borgsmidt.

Risskov-forfatter nomineret til fornem pris

Sif Orellana er indstillet til at vinde ’kogebøgernes Oscar’ - ’Gourmand World Cookbook Awards’ for sine to seneste udgivelser

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Den danske forlægger og forfatter Sif Orellana, der bor i Risskov. har stor succes med sine kogebøger til familier med børn fyldt med nemme, sunde og lettilgængelige bage- og madopskrifter og aktiviteter.
Hendes udgivelser har til sammen solgt i mere end 220.000 eksemplarer, og det gør hende til den bedste sælgende danske kogebogsforfatter inden for sit felt.
For nylig landede endnu et internationalt skulderklap på den danske forfatters skuldre.
Hendes to seneste kogebøger, ‘Kram i madkassen' og ‘Guld i gryden' er netop indstillet til den årlige kåring af verdens bedste kogebøger. Seancen foregår i Beijing i maj 2014 og arrangeres af verdens største internationale kogebogskomité 'Gourmand World Cookbook Awards'.
“Den går for at være kogebøgernes svar på filmens Oscar, så jeg er utrolig overvældet og stolt af at være indstillet, ikke mindst fordi bøgerne jo er udkommet på mit eget forlag, Tinkerbell Books,” siger en glad Sif Orellana.

Har været nomineret før

Hun har to gange tidligere været med i opløbet om at få sine bøger kåret til 'Verdens bedste”' Første gang var i 2009 med kogebogen ‘Rollinger & roulader' og i 2011 med efterfølgeren ‘Spilopper & stjerneskud'.
”Jeg må sige, at jeg er pavestolt over at opnå æren at repræsentere Danmark ved den internationale kåring, og så endda med to bøger. Jeg blev helt paf, da mailen med den gode nyhed nåede mig. Nomineringerne giver mig fornyet tro på, at min drøm om at få mine bøger ud på andre sprog nok skal lykkes. Jeg er også lige blevet kontaktet af en international agent, der har vist interesse for mit forfatterskab og mener, at det har potentiale på et amerikansk marked. Hun har bragt mange af de store amerikanske kogebogsforfattere frem, og til marts skal jeg til New York og mødes med hende. Så det er jeg helt enormt spændt på”, siger Orellana.

Publiceret 26 January 2014 12:00