DemensHjørnet vil hjælpe mennesker med demens og deres pårørende.

DemensHjørnet vil hjælpe mennesker med demens og deres pårørende.

DemensHjørnet åbner i Kannikegade

Aarhus Kommune starter nyt initiativ, som skal hjælpe mennesker med demens og deres pårørende med at håndtere sygdommen

Af
Line Hitz

Hvad gør du, hvis du pludselig glemmer, hvor du bor eller din mor eller far har glemt, hvordan man tager strømper på?
DemensHjørnet er Aarhus Kommunes nyeste tilbud til mennesker med demens, pårørende og andre aarhusianere, som har interesse i den uheldbredelige sygdom. Demenshjørnet ligger i Kannikegade, og her kan borgerne komme direkte ind fra gaden og få råd og vejledning.
“Vi har bygget det op i tre enheder: en butik, der er åben for alle, der gerne vil vide noget om demens, en enhed for mennesker med demens i den tidlige fase og en enhed for pårørende og netværk,” siger Lissie la Cour, som er chef for den samlede demensindsats i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

En hverdag med demens

En vigtig del af DemensHjørnet er uddannelsen af borgere med demens og deres familie og venner.
“Sygdommen forløber i tre faser, og i den første fase kan den syge lære at forstå at håndtere sin egen situation. Men undervisningen drejer sig også om alt det praktiske som træning i at holde fokus og lære systemer, så man selv kan lave kaffe, vaske tøj, betale for varer, smøre madpakker og i det hele taget begå sig i sin hverdag så længe så muligt,” siger Lissie la Cour.
Der vil være demensspecialister, jurister, psykologer, ergoterapeuter og fysioterapeuter til at varetage behandlinger hos DemensHjørnet. Og den nye rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), glæder sig over DemensHjørnet.
“Vi kan ikke helbrede demens, og vi kan ikke gøre det til en dans på roser for den syge og familien, men sammen med de øvrige tilbud, har vi nu et topprofessionelt behandlerteam og en bred vifte af rådgivning, undervisning og træning,” siger Jette Skive i en pressemeddelelse.


Demens

Antallet af personer med demens forventes at vokse markant i fremtiden. Også forbruget af antidemens-medicin og de samfundsøkonomiske omkostninger forventes at stige.
Omkring 87.000 mennesker har en demenssygdom i Danmark
Der konstateres 15.000 nye tilfælde af demens hvert år
“Undervisningen drejer sig også om alt det praktiske som træning i at holde fokus og lære systemer”
Lissie la Cour, chef for
demensindstasen i Aarhus Kommune

Publiceret 25 January 2014 12:00