Væksthusets 3.000 kvadratmeter store byggeri består af fem huse med fire dagtilbudsafdelinger samt et sundhedshus bundet sammen at et fælles orangeri.

Væksthusets 3.000 kvadratmeter store byggeri består af fem huse med fire dagtilbudsafdelinger samt et sundhedshus bundet sammen at et fælles orangeri.

Væksthuset skal huse 190 Gellerup-børn

Seks dagtilbudsafdelinger i Gellerup skal samles på den tidligere Nordgårdsskoles arealer. Vinderen af det kommende byggeri er fundet

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Væksthuset er navnet på det vinderprojekt, som kommer til at skyde op på den gamle Nordgårdskoles areal.
Byggeriet skal efter planen stå klar til brug i 2016 og kommer til at huse 190 børn i Gellerup Dagtilbud. Det nye byggeri afløser dagtilbudsafdelingerne fra Gudrunvej 32, 34, 36 og 82 samt Dortesvej 37 og 39, og ændringerne sker i forbindelse med helhedsplanen.

3.000 kvadratmeter stort

Bag projektet står GPP Arkitekter, Rambøll A/S samt WAD Landskabsarkitekter.
Væksthuset består af fem huse med fire dagtilbudsafdelinger samt et sundhedshus bundet sammen at et fælles orangeri. I alt bygges der cirka 3.000 kvadratmeter og indrettes cirka 4.000 kvadratmeter udearealer.
Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, glæder sig over, at der er fundet en vinder, og ser frem til, at byggeriet kan tages i brug.
”Projektet binder arkitektur, landskab og pædagogiske overvejelser sammen på en god måde. Det bliver et flot byggeri og et meget konkret udtryk for de forandringer, som helhedsplanen medfører i området,” siger Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse.
Dommerne har naturligt nok også kun ros tilovers for vinderprojektet. I deres bedømmelse står blandt andet:
“Projektet får til fulde udbytte af de fire institutioners og sundhedshusets sambrugsmuligheder i en fælles bygning.”

null

Publiceret 21 January 2014 07:00