Fra venstre: Erik Hansen, Ib Broholt og Anders Østergaard. De er alle en del af sportscaféen i Solbjerg.

Fra venstre: Erik Hansen, Ib Broholt og Anders Østergaard. De er alle en del af sportscaféen i Solbjerg.

10 år med passion, pølser og pommes

Caféen ved Solbjerg Hallen har de seneste 10 år været drevet udelukkende af frivillige hænder

Af
Camilla Olesen

I 10 år har frivillige hænder fire gange om ugen langet pølser, pommes frites, toast og lignende over disken i den lille café, der ligger for enden af den lange gang ved Solbjerg Hallen.
Egentlig startede den i 1997 med forpagtere af caféen. Efter syv år med forskellige af slagsen, måtte man i Solbjerg IF indse, at det ikke kunne lade sig gøre at få caféen til at løbe rundt med forpagtere.

En idé fra Virring

Efter syv års mere eller mindre krise skaffede den seneste forpagter en kontakt til sportsforeningen i Virring, som på det tidspunkt drev en café med frivillige hænder. Og den idé greb folkene i Solbjerg IF.
Ib Broholt er tovholder på caféen og sørger for, at vagtplanen blandt de 22 frivillige går op.
“Ib havde brug for ekstra vagter, og alle 22 svarede positivt tilbage, at de gerne ville hjælpe. Det er ikke fordi, der er travlt, men folk hygger sig, når de er her,” siger Erik Hansen, der er med i caféudvalget, og Anders Østergaard, der har været med fra begyndelsen, supplerer:
“Hvis ikke de frivillige var der, så kunne caféen ikke eksistere.”
I andre sammenhænge kan det være svært at skaffe frivillige, men de tre herrer er ikke i tvivl om, hvorfor det kan lade sig gøre i Solbjerg.
“Det er en overkommelig og afgrænset opgave at stå i caféen cirka en gang om måneden i tre timer, og samtidig er der en lokal patriotisme omkring caféen,” lyder det fra Anders Østergaard og Erik Hansen.
I caféen kan man købe usunde ting. Det er ikke, fordi sportsforeningen ikke ønsker at sælge sunde varer, men fordi folk ikke gider købe det.
“Det er meget simple ting, vi sælger. Det er også nødvendigt i forhold til, hvad vi må sælge,” siger Ib Broholt, og Anders Østergaard supplerer:
“Det er det usunde, folk vil have. Det er lige før, at vi ikke kan få lov til at forære et æble væk.”

Stolt af de frivillige

De tre herrer er stolte af, at de på 10. år kører caféen på frivillig basis, og så længe der er nogle, der vil være med, så kører den videre.

Sportscaféen

Caféen fyldte 10 år med frivillige hænder 19. januar
Én gang om året bliver der holdt en fest for dem som tak for hjælpen
Al overskuddet fra caféen går til Solbjerg IF
Der er mange stamkunder i caféen

Publiceret 21 January 2014 08:00