Den 43-årige byrådspolitiker på sit kontor i Lystrup. Her har hun arbejdet som vice fritids- og ungdomsskoleleder i Aarhus Kommune siden 2010.

Den 43-årige byrådspolitiker på sit kontor i Lystrup. Her har hun arbejdet som vice fritids- og ungdomsskoleleder i Aarhus Kommune siden 2010.

Nyvalgt er til motorcykler og Metallica

Lisbeth Lauersen elsker at bruge tid på familien og koncerter

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

2013 var på flere måder et mindeværdigt år for Lisbeth Lauersen.
Iseptember blev hun gift med kæresten Henrik på Aarhus Rådhus, og i et par måneder senere sikrede hun sig en plads i byrådet med 670 personlige stemmer.
Den 43-årige socialdemokrat husker tilbage på bryllupsdagen med glæde:
“Det var en dejlig bryllupsdag med fest og fadøl i haven til den lyse morgen. Vi mødte hinanden gennem fælles bekendte, men der skulle alligevel gå nogle år, inden vi blev gift,” siger hun med et stort smil, der ofte viser sig under interviewet med Lokalavisen.
For der er nok at smile af for den uddannede folkeskolelærer, der nu arbejder som vice fritids - og ungdomsskoleleder i Aarhus Kommune.

Kan godt li’ at bestemme

Eksempelvis er hun meget tilfreds med sit job.
“Jeg kan godt li' at bestemme og har altid haft en smag for ledelse. Det er tit hér, man virkelig kan gøre en forskel. Hvis vi møder en akut udfordring med nogle elever, og vi får dem løst, er det en stor tilfredsstillelse at kunne have en positiv effekt på unge menneskers liv, og det er vel og mærke unge mennesker, der ikke har det letteste liv i forvejen,” siger Lauersen, der tidligere har haft lederjob som Uddannelseschef for Randers HF og VUC, og som konstitueret inspektør på Rønde Skole, hvor hun begyndte sin lærergerning.

Lisbeth Lauersen kan godt li’ hoptimister og har flere af dem på sit kontor i Lystrup.

Lisbeth Lauersen kan godt li’ hoptimister og har flere af dem på sit kontor i Lystrup.

Fritid med mand og unger

Når der er dømt fritid, er det ofte i selskab med børnene Christian og Trine.
“Jeg elsker at tage med ud til ungernes fritidsaktiviteter, som er håndbold, badminton og fodbold. Og så forsøger vi at gøre nogle ting sammen som familie. Det kunne være picnic ved Studstrup Strand eller tage i skoven i Rønde eller Kalø Vig.”
Når det er ferietid, går turen gerne til Sydeuropa.
“Vi arrangerer selv vores ferier til Italien og Portugal. Så lejer vi et fast sted at bo, som vi så kan køre ud fra med en lejet bil. Men nogle somre har vi også hygget herhjemme i sommerhus i Ebeltoft og Gråsten,” siger Lauersen, der er bosat i Løgten-Skødstrup, hvor hendes forældre og søster også bor.
De kan så få lov at passe børnene, når der skal være plads til tosomhed hos det nygifte par.

Kæresteweekender

“Henrik og jeg har været rigtig gode til at tage på kæresteweekender. Vi har både været i Berlin, Rom, Paris og London. Og vi skal faktisk til Berlin igen her til foråret.”
Noget andet det nygifte ægtepar er gode til at gøre sammen er at gå til rockkoncerter.
“For nyligt har vi hørt Foo Fighters i London, Rammstein i Herning og Metallica i Horsens. Vi er begge ret vilde med Metallica og skal høre dem igen i Horsens til juni. “
Det er dog ikke kun den hårde rock, Lauersen hører:
“Jeg kan egentlig li' det meste musik undtagen blød Rasmus Seebach-pop, det orker jeg ikke, “ lyder det fra Lisbeth Lauersen, som også gerne tager til festivaler for at få musikoplevelser.
Hun har gæstet Smukfest et par gange, og til sommer er der lagt nye festivalplaner:
“Jeg vil gerne se, hvad Northside er for en festival, så den satser vi på, vi skal til, når det bliver sommer,” siger Lisbeth Lauersen.
Hun holder formen ved lige med motionsbadminton og på racercykel.
Og når det så bliver forår, er det en anden cykel, hun sætter sig op på. En cykel med væsentlig flere hestekræfter, nemlig en Suzuki Bandit 600.
En hobby, der startede i en passiv tilskuerrolle.
“Jeg startede med at sidde bagpå hos Henrik, men det gad jeg ikke blive ved med, så jeg tog motorcykelkørekort i 2009, og vi er medlemmer af en meget hyggelig MC-klub - 'MC 2000', der ligger i Skødstrup. Det er en fantastisk følelse at tage en tur ud i det blå, fastslår byrådspolitikeren. Hun slipper ikke helt for at svare på et enkelt politisk spørgsmål.
Hvad vil du gerne huskes for om fire år, når valgperioden er forbi?
“Som en lokalpolitiker, der virkelig har lyttet til borgerne og handle på det, de siger til mig. Jeg har sat mig for at arrangere en borgercafé i Skødstrup én gang om måneden i Fællesrådets lokaler, så kan man bare møde op, hvis man har noget på hjertet.”

null

Publiceret 20 January 2014 16:00