Tommelfingrene peger opad hos Elsted-Lystrups Beboerhus’ husråd. Fra venstre er det Erling Korreborg, Arne R. Flarup og Bendt Sørensen.

Tommelfingrene peger opad hos Elsted-Lystrups Beboerhus’ husråd. Fra venstre er det Erling Korreborg, Arne R. Flarup og Bendt Sørensen.

Elsted-Lystrup Beboerhus har optur

Trods svære odds er det lykkedes husrådet at skaffe løn til livsvigtig husmand via støtte fra det lokale erhvervsliv og brugerbetaling

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Endnu et år er sikret for Elsted-Lystrup Beboerhus, der blev truet på sit eksistensgrundlag, da Aarhus Kommune skar husmandens løn på 280.000 kroner væk.
“Vi har 2.500 brugere ugentligt, og derfor kan det ikke lade sig gøre kun at drive vores beboerhus på frivillig basis,” siger husrådets formand, Erling Korreborg og tilføjer:
“Det er et langt sejt træk hver gang, vi skal finde penge, og vi ville da hellere bruge vores energi mere konstruktivt, men det er nødvendigt at skaffe løn til vores husmand, Lars Lyngsdal, for uden ham, kan huset ikke eksistere,” fastslår Korreborg.
Derfor har husrådets medlemmer i de sidste to år taget kampen op og skaffet penge.
I år er det gået så godt, at der er også bliver råd til nyanskaffelser i huset. Det skyldes stor velvillighed og donationer fra lokale virksomheder.
“Der har været godt og vel 40 lokale virksomheder, som støtter Elsted-Lystrup Beboerhus ved at være på vores samarbejdstavle mod at betale et årligt bidrag,” siger husrådets sekretær, Arne R. Flarup.
Da Lokalavisen kigger forbi Beboerhuset en tidlig formiddag, summer det af liv med folk, som spiller billard og lokale kommunale dagplejebørn, der er på vej over i gymnastiksalen.

Områdets samlingssted

Står det til husrådet skal beboerhuset i endnu højere grad fungere som områdets samlingsted både kulturelt og socialt.
Elsted-Lystrup Beboerhus har mere end 40 foreninger tilknyttet og tilbyder alt lige fra stenslibning, folkedans og dagpleje til møde- og festlokaler, præmiewhist og koncerter.
“Det sociale samvær er noget af det vigtigste for vores brugere. Men derudover bruger folk huset til et utal af møder, generalforsamlinger og ikke mindst privatfester som konfirmationer. Vi har fire udlejningslokaler og musikøvelokaler, som giver gode indtægter,” fortæller Flarup.
En anden indtægtskilde er indførelse af en stigende brugerbetaling.
“Der har da været lidt murren i krogene over brugerbetaling, men folk kan jo godt forstå, at de skal betale for nogle ting, når de får at vide, hvad alternativet er,” siger husrådets næstformand Bendt Sørensen.
Så fremtiden ser ganske lys ud for Elsted-Lystrup Beboerhus, der gentager en af 2013s store succeser med et sommermarked, som arrangeres 14. juni.

null

Publiceret 20 January 2014 07:00