Kim Leth Andersen er klar til at træne Skovbakkens senior-damer i 3F ligaen. Foto: Allan Baden.

Kim Leth Andersen er klar til at træne Skovbakkens senior-damer i 3F ligaen. Foto: Allan Baden.

Forfremmet til cheftræner i Skovbakken

26-årige Kim Leth Andersen overtager cheftræner-jobbet for Skovbakkens 3F liga-holdet efter Peter Pedersen

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

For syv år siden havde Skovbakken stor succes med at lade et ungt og ambitiøst trænerteam i form af Jakob Michelsen og Brian Sørensen overtage ansvaret for klubbens bedste kvindehold. Samme strategi er baggrunden for, at klubbens U18 DM-træner, Kim Leth Andersen, nu er blevet forfremmet til cheftræner for 3F liga holdet, der er placeret på 5. pladsen i ligaen og har spillet sig i kvartfinalen i pokalturneringen.
Den hidtidige cheftræner, Peter Pedersen, var før jul igennem en kompliceret tarmoperation med et længerevarende hospitalsophold. Med udsigt til et betydeligt og krævende arbejdspres i forberedelsesfasen frem mod medalje-slutspillet, vurderer Skovbakkens ledelse, at holdet har brug for maksimal kapacitet på cheftrænerposten og ny sportslig inspiration.

Har UEFA-licens

26-årige Kim Leth kom til Skovbakken i 2009 som træner for U15 Mester, og blev for to år siden udnævnt til cheftræner for klubbens U18 DM ligahold. I januar 2013 bestod han eksamen som UEFA A-licens træner, og siden har Kim Leth og den øvrige trænerstab ført klubbens U18 DM hold frem til en topplacering i ligaen i indeværende sæson, ligesom Skovbakken er flot repræsenteret på U-landsholdene.

Meget engagereret træner

”Kim er en hårdt arbejdende, seriøs og meget engageret ung træner, der stiller store krav til både sig selv og spillertruppen. Når det gælder organisation, planlægning og mandskabspleje har Kim Leth nogle spidskompetence, som spillerne, holdet og klubben har hårdt brug for nu,” fastslår sportschef Ulrik Bendtsen om baggrunden for trænerskiftet.
Samtidig takker sportschefen Peter Pedersen for hans indsats gennem de sidste halvandet år for klubben og ønsker ham al mulig held og lykke med at komme helbredsmæssigt på fode igen.

Søger ny U18 DM-træner

Som konsekvens af Kim Leths forfremmelse til cheftræner for 3F liga holdet arbejder Skovbakken Kvindefodbold aktuelt på at engagere en ny cheftræner for U18 DM-holdet. Der foregår drøftelser med et par kandidater, og inden for et par uger ventes en aftale på plads. Indtil da vil Kim Leth varetage begge opgaver.

null

Publiceret 19 January 2014 09:00