Knud Mathiesen (DF) er på 8. år menighedsrådsformand ved Borum Kirke. Desuden synger han i Herrekoret Arion på 31. år.

Knud Mathiesen (DF) er på 8. år menighedsrådsformand ved Borum Kirke. Desuden synger han i Herrekoret Arion på 31. år.

Nyvalgt:

“Koret er min førsteprioritet”

Tirsdag aften er hellig for Knud Mathiesen (DF), som er nyvalgt byrådsmedlem i Aarhus. Her synger han nemlig i kor på nu 31. år

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

“Jeg må nok hellere skynde mig at sige, at Inger selvfølgelig er min højeste prioritet - men derefter er koret min førsteprioritet,” griner Dansk Folkepartis Knud Mathiesen, da Lokalavisen har sat ham stævne for at tage en snak om, hvem der gemmer sig bag politikeren.
Inger har han levet sammen med i 35 år. Sammen har de en datter og to børnebørn. I næsten hele deres forhold - 31 år - har de boet i et af de ti huse på Sigridsvej i Gellerup.
Med Knud Mathiesens politiske tilhørsforhold rejser det selvfølgelig et par spørgsmål.
“Vi har aldrig overvejet at flytte herfra, for vi har aldrig haft problemer. Jeg har ingen fordomme over for indvandrere, og jeg har intet i mod dem, så længe de opfører sig ordentligt, ikke misbruger det danske system og bidrager til samfundet,” siger Knud Mathiesen.
Men hvad bruger 60-årige Knud Mathiesen, som efter blot syv år som aktiv i DF blev valgt ind i byrådet ved kommunalvalget, egentlig tiden på, når den ikke står på politik?

Livsbekræftende korsang

Som allerede nævnt står Herrekoret Arion højt på Knud Mathiesens dagsorden.
“Det har jeg også sagt i byrådet: Tirsdag er min hellige friaften, for der synger jeg i kor,” smiler Knud Mathiesen, som har sunget i det firestemmige kor i 31 år.
“Det fascinerer mig at få fire forskellige stemmer til at gå op i en højere enhed. Og når klokken er halv ti, går alle derfra med et stort smil. Det er helt vildt livsbekræftende,” siger han.

Menighedsråds-formand

En anden af de ting, som Knud Mathiesen fordriver fritiden med, er menighedsråds-arbejde i barndomsbyen Borum. Her er han formand på 8. år.
Det startede med en radioudsendelse, som Knud Mathiesen hørte, mens han kørte bil. Her hørte han, at mange små samfund manglede menighedsrådsmedlemmer - blandt andet Borum.
Manglende menighedsråd kan betyde lukkede kirker, og det var det, som for alvor fangede Knud Mathiesen.
“I udsendelsen nævnte de blandt andet, at de tomme kirker så kunne bruges til moskeer. Det ramte mig, og jeg kørte direkte ud til kirken i Borum for at løse mit sognebånd,” fortæller Knud Mathiesen, som siden altså har været med i menighedsrådet i den lille landsby - han fortsætter:
“Jeg har nok altid interesseret mig lidt for religion, og jeg mener, at det er vigtigt at bevare de danske folkekirker. Der er så mange religioner i Danmark, og hvis vi som kristne ikke skal overhales indenom, er vi nødt til at holde fast i folkekirken.”

Det vil han huskes for

Det vil han huskes for om fire år: Ældre på plejehjem skal have fået det bedre Maden skal tilbage på plejehjemmene Billigere og styrket kollektiv trafik Bedre infrastruktur Erhvervslivet skal fremmes Der skal rettes op på det sociale ansvar, så der ikke er mistro til det sociale system Mød personen bag politikeren: Lokalavisen Aarhus bringer over de næste uger portrætter af de nyvalgte byrødder fra det vestlige Aarhus Portrætterne handler ikke om politik, men om personen bag politikeren

Publiceret 18 January 2014 16:00