Marifat Akbarova (tv.) og Signe Thorborg er begge glade for at komme i det nye nabohus i Rosenhøj.

Marifat Akbarova (tv.) og Signe Thorborg er begge glade for at komme i det nye nabohus i Rosenhøj.

Nabohus giver fællesskab i Rosenhøj

Renoveringen af Rosenhøj starter for alvor 1. februar. Et nyt nabohus skal give et frirum til beboerne under renoveringen

Af
Camilla Olesen

De kommende tre år bliver Rosenhøj renoveret for knap en milliard kroner.
Det betyder, at beboerne bliver påvirket af håndværkere, larm og forandring, og for at gøre hverdagen så let som mulig for beboerne er der oprettet et nabohus.
Her kan de komme, hvis de har behov for informationer omkring byggeriet - ikke det tekniske, men mere det praktiske, og der er også mulighed for at sove, hvis man for eksempel har natarbejde, eller hvis man går hjemme på barsel og har brug for ro til sit barn - i det hele taget alle boligsociale-projekter.
Til at hjælpe og vejlede står Karina Quorning og Iben Mahsachs, der begge er boligsociale-medarbejdere, klar.
Sidstnævnte er blevet ansat som ekstra ressource på grund af renoveringen.
“Jeg hjælper for eksempel, hvis der er nogle af beboerne, der har ekstra behov - altså at gøre deres hverdag lettere i forbindelse med renoveringen. Beboerne har nogle at tale med, og nabohuset er tænkt som et frirum for dem,” siger Iben Mahsachs.
Boligforeningen har haft stor fokus på at få renoveringen til at spille sammen med den boligsociale indsats i området.
“Det bliver for eksempel vores opgave at få beboerne til at føle ejerskab for de gårdhaver, der kommer,” forklarer Karina Quorning.

Stort sammenspil

Foruden Iben og Karina er der også en genhusningskonsulent, som har møde med alle beboerne enkeltvis for at vejlede i forbindelse med renoveringen.
Tidligere foregik den boligsociale indsats fra lejlighedsprojektet, men det er nu flyttet til nabohuset.
Det betyder blandt andet også, at mødregruppen nu har fået et stort lokale til både børn og voksne i nabohuset, hvilket skaber glæde blandt mødrene.
“Det er super godt. Det er et dejligt sted for os og meget bedre end før,” siger Marifat Akbarova, der bor i Viby, men kommer i mødregruppen i Rosenhøj.
Den udmelding er Signe Thorborg, der bor i Rosenhøj enig i, og hun drømmer om, at nabohuset får en stor effekt for beboerne under renoveringen.
“Det er jo en lang proces, og min lejlighed skal først renoveres om lang tid. Det bliver rigtig spændende at se, hvordan det bliver, og det er mega dejligt, vi har fået det her hus,” siger hun og fortsætter:
“Jeg håber, at stedet her bliver en ventil for de berørte folk, og at det bliver et mødested for os beboere. Det føles jo nærmest som et beboerhus, og jeg synes, der er et stort potentiale i stedet, og det indbyder til en masse aktiviteter.”

Nye tiltag opstår

I det nye nabohus er tanken, at der skal opstå nye aktiviteter for beboerne, hvilket allerede er sket. De gode oplevelser skal tages med og bruges i det medborgerhus, der skal være, når renoveringen er forbi.
“Vi er alle spændte på renoveringen, og nu glæder vi os, til det starter,” siger Karina Quorning.
Renovering

Renoveringen koster cirka 675 millioner kroner
Blok 18 er den første blok, der skal renoveres
Håndværkerne begyndte at gøre klar i november sidste år
Der er åbent hus tirsdag 28. januar i nabohuset

Publiceret 17 January 2014 12:00