Undersøgelser viser, at medarbejderne i en virksomhed bliver mere produktive, når de dyrker motion.

Undersøgelser viser, at medarbejderne i en virksomhed bliver mere produktive, når de dyrker motion.

Medarbejderne skal op af kontorstolene

Den aarhusianske virksomhed StayActive sørger for mere motion på arbejdspladsen gennem sundhedstjek og fælles løbetræning

Af
Line Hitz

Mindre kaffekopper, en lukket elevator eller en slag med golfkøllen midt i arbejdstiden. Den aarhusianske virksomhed StayActive tilbyder sundhedstjek til virksomheder, som ønsker mere aktive og sunde medarbejdere.
“Alle undersøgelser viser, at produktionen stiger og fraværet falder, når medarbejderne kommer i bedre fysiskform,” siger Kristian Sletten, som er en af de ti trænere, som er tilknyttet StayActive, som åbnede i 2012.
Han fortæller, at de hos StayActive oplever, at virksomhederne begynder at være mere opmærksom på at gøre en ekstra indsats for at få de ansatte op af kontorstole. Alligevel er der nogen virksomheder, som tøver med at investere i mere aktive medarbejdere.
“Det er ofte de virksomheder, hvor lederen selv er aktiv, som ved, hvor meget motion i hverdagen gør for både produktiviteten og fraværsprocenten,” siger Kristian Sletten.
Generelt oplever han, at medarbejderne er meget positive overfor mere motion på arbejdspladsen, men der er stadigvæk nogen, som har en vis skeptisk.
“Der skal lige slås hul på bylden hos dem, som normalt ikke er aktive i hverdagen,” siger han.

Løbeforløb mod DHL

Når StayActive rykker ud til en virksomhed, så tilbyde de flere forskellige former for aktiviteter. Nogle virksomheder giver deres ansatte et sundhedstjek, hvor de blandt andet måler kondital, BMI og fedtprocent.
Andre steder implementerer StayActive små aktiviteter i hverdagen og arrangerer løbeforløb, hvor medarbejderne kan træne sig op til at løbe fem eller 10 kilometer eller maraton sammen.
“De ansatte kan for eksempel træne til DHL Stafetten i august, så de stiller op afdeling mod afdeling. Det er enormt populært, da konkurrencegenet kommer frem i mange,” siger Kristian Sletten.
Hos StayActive oplever de, at når leder og medarbejder dyrker motion sammen, så nedbryder det hierarkiet og skaber et helt nyt fællesskab på arbejdspladsen.
“Det er ikke altid, at det er chefen, som kan løbe hurtigst, og det skaber en helt anden bevidst om, at vi alle har forskellige kompetencer, som vi er gode til,” siger Kristian Sletten.


Publiceret 17 January 2014 09:00