Anne Nygaard er ny byrådskandidat for Radikale Venstre i Aarhus Byråd.

Anne Nygaard er ny byrådskandidat for Radikale Venstre i Aarhus Byråd.

Fuld fart på byrådets yngste

Hun er for første gang valgt ind i Aarhus Byråd for Radikale Venstre. Mød her Anne Nygaard, som gerne vil kæmpe for livet

Af
Line Hitz

Hun er en sportspige med hang til løb og fitness. Hun elsker at rejse og se Mad Men, også har hun en forkærlighed for amerikansk kultur.
24-årige Anne Nygaard er nyt byrådsmedlem for Radikale Venstre. Hun blev valgt ind med 1325 personlige stemmer ved kommunalvalget, men Anne Nygaard er meget mere end byrådets unge ansigt.
Til daglig læser hun engelsk med tilvalgsfag i globalisering og kulturel identitet på Aarhus Universitet, og det var netop på studiet, at hun stiftede bekendskab med politik for første gang.
“Jeg manglede en fritidsinteresse, hvor jeg kunne bruge min energi. Da min veninde fortalte mig om valgkampen op mod folketingsvalget i 2011, var jeg helt overbevidst om, at politik var noget for mig,” siger Anne Nygaard.

En brændende ild

Når hun taler bevæger armene sige levende, stemmen er høj og klar, og der er ingen tøven, når hun skal svare på et spørgsmål. Anne Nygaard kommer oprindelig fra Ry, men hun har altid betragtet Aarhus som sin hjemby. Som barn og ung var hun gymnast, og det har altid været vigtig for den unge aarhusianer at engagere sig.
“Jeg brænder for det, jeg laver, og jeg bryder mig ikke om, at livet er alt for komfortabelt. Der skal være noget at kæmpe for,” siger hun.
I dag bor Anne Nygaard på Frederiksbjerg med sin kæreste. Og det er ofte her, at hun tager ud i byen og drikker kaffe, går i biografen eller er sammen med familie eller veninder. For selvom hun er klar til at smøge ærmerne op for at få indflydelse i den politiske magtkamp, så husker hun stadigvæk at holde fri.
“Det er vigtig at holde fri engang imellem. Ellers kan det hele godt blive stressende,” siger hun.
Til september begynder hun på sin kandidat i amerikanske studier, og ved siden af får hun sin gang på Aarhus Rådhus, men selvom Anne Nygaard kun er 24 år, så drømmer hun ikke om en karriere som folketingspolitiker. Tilgengæld så vil hun gerne huskes for at være sig selv, når valgperioden udløber om fire år.
“Jeg vil gerne huskes for at være ærlig og for at være mig selv, men også som en ung stemme, der fik mulighed for at påvirke kommunalpolitik,” siger hun.
Under valgkampen var bedre forhold for de studerende, et af hendes helt store mærkesager. Og det er da også de studerende, som snart er færdig med deres uddannelse, som hun gerne vil hjælpe.
“Af lidt mere konkrete tiltag vil jeg gerne huskes for være den, som fik et iværksætter-kollegie til byen, hvor unge iværksættere kan udveksle ideer. Det vil hjælpe unge, som er ved at være færdig med deres uddannelse, og det vil i sidste ende give flere kreative jobs i kommunen,” siger Anne Nygaard.
De nye i Aarhus Byråd
Lokalavisen Aarhus midt vil over de næste uger tegne et portræt af de fire nye byrådskandidater, som bor i Aarhus midtby.

Publiceret 17 January 2014 16:00