Den nye togfond gavner Aarhus.

Den nye togfond gavner Aarhus.

Togfond:

To timer fra Aarhus til København

I fremtiden kan aarhusianerne komme fra Aarhus til København på to timer

Af
Line Hitz

I fremtiden kan aarhusianerne nå Den lille Havfrue, Tivoli og Strøget i København på to timer.
Et flertal bestående af regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har tirsdag 14. januar indgået et forlig om togfonden. Aftalen sikrer, at lyntogene stopper i de fem største byer i Danmark. For Aarhus betyder det, at rejsetiden mellem Aarhus og København i fremtiden bliver på to timer.
“Aftalen er et fantastisk løft for togdriften i Danmark. Folketinget tager nu et stort og vigtigt skridt i retning af en stærkere kollektiv trafik. Man vil fremover kunne køre mellem København og Aarhus på to timer, hvilket binder landet tættere sammen,” siger Kristian Würtz, som er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

28, 5 milliarder

Folketinget har ligeledes besluttet, at etablere en ny nærbane mellem Aarhus og Silkeborg via Galten. Det betyder, at der er udsigt til en rejsetid mellem Aarhus og Silkeborg på 22 til 24 minutter.
“En nærbane mellem Aarhus og Silkeborg er et afgørende element i bestræbelserne på at få en effektiv, veludbygget og fremtidsikret letbane i Østjylland,” siger Kristian Würtz.
Han opfordrer samtidig Folketinget til hurtigst muligt at gå i gang med plangrundlaget for de forskellige strækninger, så eventuelle berørte borgere kan få en afklaring af linjeføring.
Togfonden indeholder i alt 28,5 milliarder kroner, som regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har fundet ved at ændre beskatningen af de selskaber, som henter olie op af Nordsøen. Pengene er øremærket til at skabe hurtigere og bedre togdrift i Danmark.

Kristian Würtz glæder sig over, at aarhusianerne i fremtiden kan komme til København på to timer.

Kristian Würtz glæder sig over, at aarhusianerne i fremtiden kan komme til København på to timer.

Publiceret 15 January 2014 10:50