Flødeklinikken spillede sidste år til Musik Aarhus Festival på Train. Foto: Morten Rygaard.

Flødeklinikken spillede sidste år til Musik Aarhus Festival på Train. Foto: Morten Rygaard.

Psykedelisk rock rykker i Aarhus

En hel aften til Musik Aarhus Festival byder for første gang udelukkende på psyk-rock. Genren hitter for øjeblikket, forklarer en af arrangørerne

Af
Louise Nyvang Burmeister

Der er flere psykedelisk rocknavne end tidligere, når Musik Aarhus Festival for fjerde gang afvikler otte gratis koncertaftener i januar.
Byens regionale spillesteder stiller igen deres scener til rådighed for unge, aarhusianske musikere, der må nøjes med et begrænset honorar for deres optræden, men til gengæld får masser af eksponering.
Som tidligere år bliver kunstnerne udvalgt inden for et bredt udvalg af genrer.
I år har én bestemt genre dog formået for første gang at få en hel aften for sig selv, når psyk-rocknavnene Tales of Murder and Dust, Narcosatanicos og Elevatorfører har sat sig på programmet den 18. januar.
"Vi har tidligere haft et par bands med i den genre, men det er første gang, de får en kategori og dermed en aften for sig selv. Det er en afspejling af, at vi generelt ser flere og flere talentfulde bands inden for den her genre i Aarhus," siger Robert Johannes Ulrich, der er souschef på spillestedet Radar, som sammen med Train, Voxhall og Atlas afholder Musik Aarhus Festival.
På grund af en større ombygning bliver der dog ikke afviklet koncerter på Train i år.


Nemmere at booke

Generelt oplever festivalen, at bookingen af navne til programmet bliver lettere og lettere.
"Vi kan mærke, at vi er blevet mere kendte. Det er nemmere at få bands til at optræde til festivalen. De ved, at det har været givtigt for andre bands tidligere i form af eksponering og koncerterfaring," siger Robert Johannes Ulrich.
Udover at eksponere talenterne håber arrangørerne også at lokke nye publikummer ind på spillestederne.
"Det er risikofrit at komme, fordi det ikke koster noget. Selvom januar traditionelt er en koncertfattig måned, så oplever vi en stigende tilstrømning. Sidste år nåede vi op et sted mellem 4000 og 5000 gæster til de otte koncerter," siger Robert Johannes Ulrich.
Festivalen byder som sidste år også på en pladebørs og en musikmesse, der dog i år er slået sammen og finder sted i foyeren på Godsbanen den 18. januar.


Musik Aarhus Festival

24 kunstnere.
Otte koncertaftener.
Fra 16. til 25. januar.
På Radar, Atlas og Voxhall.
Gratis entré.
Genrer:Psyk-rock, urban/hiphop, elektronica/house/techno, dansksproget pop/rock, indie/pop, rock, jazz og punk.
Hør blandt andre: Karl William, Tales of Murder and Dust, Elevatorfører, Ulvetimen, Navneløs, Ladylion, Nanna Schannong, NovemberDecember, Kadie Elder, Bed Bugs og Kolonihaven Unikum.

Publiceret 15 January 2014 16:00