Der er lange køer på Oddervej om morgenen i myldertrafikken.

Der er lange køer på Oddervej om morgenen i myldertrafikken.

Kø på Oddervej trods afsatte penge

Selvom kommunen har afsat penge til at renovere Oddervej, så holder bilerne stadigvæk i kø

Af
Line Hitz

Forestil dig, at du hver morgen sidder i kø, mens uret tikker, og bilen snegler sig fremad. Der er hverdagen for mange hundrede bilister hver morgen, når de rammer Oddervej i myldrertrafikken mellem cirka 7.45-8.30.
Lokalavisen Aarhus Syd skrev i september, at Aarhus Kommune havde afsat penge til at renovere Oddervej, så den meget korte venstresvingsbane ved Ringvej Syd kunne forlænges, men her knap fire måneder senere holder bilerne stadigvæk i kø om morgenen.
“Vi er i øjeblikket ved at sende en høring ud til områdets beboere. Derefter skal sagen behandles i byrådet, og så regner vi med at gå i gang med renoveringen i løbet af foråret,” siger Michael Kirkfeldt, som er vejchef i Aarhus Kommune.

Børn skal gå i skole

Han fortæller, at planen er, at reducere indkørselsmulighederne til Sandmosevej, og forlænge venstresvingsbanen til Ringvej Syd. Derudover vil Aarhus Kommune gerne have at færre forældre kører deres børn ad Sandmosevej til Skåde Skole.
“Vi vil gerne have at flere elever bliver selvtransporterende, så de går over gangbroen til skolen i stedet for at blive kørt af forældrene,” siger Michael Kirkfeldt og fortsætter:
“De er sundere for børnene, og det skaber også færre farlige situationer omkring skolen. Dertil undgår vi, at bilisterne fra Sandmosevej stopper trafikken, når de skal ud på Oddervej igen.”
Oddervej er ikke det eneste sted i kommunen, hvor der er trafikale flaskehalsproblemer. På Damsgårds Allé i Beder har de forlænget højresvingsbanen, så bilister nemmere og hurtigere kan køre ud på Oddervej.
“ Med ret få midler, har vi forbedret trafiksituationen. Det er det samme, som vi vil gøre med Oddervej ved Ringvej Syd,” siger Michael Kirkfeldt.

Sagen Kort

Hver morgen i hverdagene er der kø på Oddervej Aarhus Kommune har afsat 1,5 kroner i 2013 og 0,5 millioner kroner i 2014 til trafikproblemer i Aarhus Syd Sagen er i øjeblikket til høring hos områdets beboere, og derefter skal Aarhus Byråd afgøre sagen Aarhus Kommune forventer at gå i gang med renoveringen af Oddervej i løbet af foråret “Vi er i øjeblikket ved at sende en høring ud til områdets beboere” Michael Kirkfeldt

Publiceret 15 January 2014 12:00