Senere på måneden er der dialogmøde i Rundhøj mellem områdets interessenter i et forsøg på at komme hashhandlen og balladen til livs.

Senere på måneden er der dialogmøde i Rundhøj mellem områdets interessenter i et forsøg på at komme hashhandlen og balladen til livs.

Hvordan stopper man hashsalg i Rundhøj?

Forskellige interessenter i Rundhøj giver deres bud på, hvordan hashsalg stoppes i området

Af
Camilla Olesen

Man skal i dialog med de unge, også dem over 18 år, så man kan få stoppet hashhandlen i Rundhøj.
Området skal have en ansigtsløftning, og der skal være en dialog med alle områdets interessenter, samtidig er sammenhold vigtig.
Det er i korte træk nogle af de bud, der er kommet fra nogle af de kilder, Lokalavisen Aarhus har talt med omkring hashhandlen i Rundhøj.
Gennem de seneste uger har avisen bragt artikler omkring hash og ballade i området.
I denne uge har vi valgt at tale med rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF), fællesrådsformanden i Rundhøj, Ole Jean Nielsen samt fritidsleder af Klubberne Holme Vestergård og Rundhøj samt Legepladsen Rundhøj Byggeren, Thomas Jentzsch.
“I princippet skal vi jo kun have fokus på de 11-18-årige, men vi har naturligvis et øje på de unge mennesker, der er over 18 år. Vi har søgt om at få nogle af kommunens RULL-midler, så vi kan lave nogle aktiviteter for de unge, der er fyldt 18, for der er ingen tvivl om, at der mangler tilbud til dem,” siger Thomas Jentzsch.

Forebyggelse er vejen frem

Han mener, at den forebyggende indsats, der foregår i området, er væsentlig for at komme problemet til livs, men det er en langsigtet løsning, og stopper ikke den hashhandel og ballade, der foregår i området.
“Der er en årsag til, at de unge ryger hash, og de medarbejdere, jeg har, der går på gaden for at opsøge de unge, forsøger også at komme i dialog med dem. Men vi kan ikke gøre det her alene, det kræver et tæt samarbejde med alle interessenterne i området,” mener Thomas Jentzsch.

Et alvorligt problem

På rådhuset bliver problemerne i Rundhøj taget meget seriøst. Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Thomas Medom (SF) har et vågent øje på området.
“Der er ikke nogen tvivl om, at en forebyggende indsats kan være med til at stoppe det. De unge skal have nogle tilbud, men der er ikke nogen tvivl om, at det er politiets opgave at stoppe de kriminelle,” siger Thomas Medom og fortsætter:
“Jeg synes, det er ærgerligt, at der ikke er en helhedsplan for Rundhøj, og det her skal stoppes, inden det bliver en ghetto. Der er heller ingen tvivl om, at området er trist at se på, og en byforskønnelse ville være en mulighed, og vi skal selvfølgelig se på, om det kan lade sig gøre,” siger Medom.

Det er ærgerligt

Fællesrådsformanden, Ole Jean Nielsen, ærgrer sig over, at der er så mange problemer i Rundhøj.
“Det er rigtig synd for området, og det er de få, der ødelægger det for de mange. Jeg har ikke den endelige løsning på problemet, men der er ingen tvivl om, at vi skal holde sammen i området og være i dialog med hinanden. Jeg håber, at området omkring torvet kan få et løft, så det bliver pænere at se på. Rundhøj skulle også gerne have en god fremtid,” siger han.
Senere på måneden er der møde mellem rådmanden, politiet og interessenterne i området for at forsøge at finde en løsning på problemet.

null

Publiceret 14 January 2014 12:00